Τα χαμηλά νούμερα σε επίπεδο τηλεθέασης που καταγράφει ο σταθμός Οpen, σε συνδυασμό με την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να αποεπενδύσει γενικώς από τη χώρα, εκ των πραγμάτων επηρεάζουν τη διάθεσή του να ρίξει ζεστό χρήμα στο κανάλι του.

Ήδη έχει διαμηνύσει προς τους ιθύνοντες του καναλιού ότι από τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να συνυπολογίσουν γενναίες περικοπές στις δαπάνες, αφού οι επιδόσεις του καναλιού δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα μέχρι τώρα έξοδα.

Πέρα από το πρόγραμμα, ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί ότι επιβάλλεται να γίνουν περικοπές και στον πολυδάπανο ενημερωτικό τομέα, ενώ έχει ζητήσει και τα εκτιμώμενα διαφημιστικά έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Δύσκολη χρονιά

Με δεδομένο ότι ήδη έχουν προεξοφληθεί πολλά από τα έσοδα, είναι αυτονόητο ότι μιλάμε για μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία ο μεγαλομέτοχος του καναλιού δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να προχωρήσει ακόμα και σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Πάντως, εκτός από το Open, ο Ιβάν Σαββίδης, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν η στήλη, έχει ζητήσει να υπάρξουν γενναίες περικοπές και στο αθλητικό site SDNA, με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου να εκφράζει τις διαφωνίες του.

Δεν θέλει να συνεχίσει

Πάντως, με δεδομένο ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δείχνει να έχει κάπως «ξενερώσει» γενικώς με τα του ποδοσφαίρου, γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα ήθελε να συνεχίσει να ρίχνει πολλές χιλιάδες ευρώ για να συντηρεί το SDNA. Με αφορμή τα παραπάνω, να σημειωθεί και η πληροφορία που θέλει τον Σαββίδη να έχει δώσει εντολή για πωλητήριο σε όλα τα media που διαθέτει.

Μάλιστα, πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αναφέρουν ότι ζήτησε από στενό του συνεργάτη να προσεγγίσει πασίγνωστο Ελληνα επιχειρηματία, που αναπτύσσει δράση στα Μέσα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφασή του να αποεπενδύσει γενικώς από την Ελλάδα. Στο μεταξύ, τελειωμό δεν έχουν οι εσωτερικές κρίσεις στο Open.

Σύγκρουση

Ο νέος κρίκος στη σχετική αλυσίδα αφορά την αποχώρηση από την Παιανία της έμπειρης ρεπόρτερ του ελεύθερου ρεπορτάζ Γεωργίας Λαγού, η οποία συγκρούστηκε σε δημόσια θέα με τον επικεφαλής του τμήματος, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Ο ίδιος δεν έκρυβε ότι εδώ και λίγο καιρό κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος ήταν από την απόδοσή της, γεγονός που, όπως ήταν φυσικό, έφερε σύννεφα στη συνεργασία τους. Το ποτήρι ξεχείλισε με την επιλογή της δημοσιογράφου να μιλήσει για τη δυσαρέσκειά της, αλλά και ταυτόχρονα να ανακοινώσει την παραίτησή της από το Open στη διάρκεια σύσκεψης για το κεντρικό δελτίο πριν από μερικές ημέρες.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 17 Δεκεμβρίου 2022.