Ο Σταμάτης Μαλέλης παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι».

Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega μίλησε στο δημοσιογράφο Νίκο Συρίγο για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική τηλεόραση, τα πρόσωπα, τους μεγάλους νικητές αλλά και τους χαμένους της σεζόν. «Είναι σαφέστατο ότι το Mega είναι ο κερδισμένος της χρονιάς μέχρι τώρα. Ο χαμένος είναι ο ΣΚΑΪ. Είναι μία καταραμένη χρονιά, γιατί ό,τι κάνει δεν του βγαίνει».

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο ειδών κατευθύνσεις στο πρωινό: η μία που κάνει αμιγώς lifestyle και η άλλη που είναι λίγο πιο φρέσκο, που ασχολείται με τα επίκαιρα κοινωνικά θέματα. Είδαμε και την κόντρα του Λιάγκα με τη Σκορδά πάνω σε αυτό, χώρισαν. Σαν δίδυμο ήταν πάρα πολύ καλοί, τώρα πια και ο Λιάγκας, έτσι όπως το έχει δέσει, είναι πολύ καλός. Η Φαίη ήθελε να απαγκιστρωθεί από τον Γιώργο, αυτό φάνηκε, να κάνει κάτι διαφορετικό, σκέτη ψυχαγωγία. Αυτή την περίοδο αυτό που κυριαρχεί είναι το κοινωνικό», σχολίασε ο κ. Μαλέλης, ενώ για τον Γιώργο Λιάγκα ανέφερε: «Όταν έφυγε από την ενημέρωση και πήγε στην ψυχαγωγία, συζητήσαμε με τον Γιώργο. Κατάφερε να επιστρέψει στην ενημέρωση, πολλοί δεν τα καταφέρνουν».

«Καλό δίδυμο»

Για την προσθήκη της Μαρίας Αναστασοπούλου στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, τόνισε: «Καλό δίδυμο, αλλά δεν είναι πρώτο. Είναι σημαντικό για τον Γιώργο Παπαδάκη ότι δεν είναι πρώτος, του στοιχίζει νομίζω. Δύσκολα θα ξανακερδίσει την πρωτιά», ενώ ερωτώμενος για την απομάκρυνση της Ντόρας Κουτροκόη από τον ΣΚΑΪ, σχολίασε: «Το να ειδοποιείς μία παρουσιάστρια την Πέμπτη ότι αύριο θα είναι η τελευταία σου μέρα, ήταν λίγο άστοχο αυτό που έγινε».

«Ας προσπαθήσει»

Ο Σταμάτης Μαλέλης εξέφρασε και την άποψή του και για την Ιωάννα Μαλέσκου και την ενδεχόμενη τηλεοπτική της επιστροφή. «Αφού το θέλει η ίδια ας προσπαθήσει. Ας μιλήσει όμως με ειδικούς για το τι πρέπει να κάνει. Δεν ήταν άμεση, προσιτή, ζεστή προς τους τηλεθεατές. Δεν είχε αυτό το τακτ της επικοινωνίας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μαλέλης δήλωσε πως θα συμβούλευε τον Νίκο Μουτσινά να μείνει στην απογευματινή ζώνη, αλλά να κάνει αλλαγές στην εκπομπή του, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει την επόμενη σεζόν να βγουν περισσότερα νέα πρόσωπα μπροστά από τις κάμερες.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.