Στη βελτίωση των ποσοστών τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ρίχνουν το βάρος στον ΣΚΑΪ ενόψει της κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου.

Σε αντίθεση µε την πρωινή ενηµερωτική ζώνη, που βρίσκει τον βηµατισµό της για τα καλά, και τη σταθερή πορεία του Γιώργου Αυτιά τα Σαββατοκύριακα, καθώς και τη µικρή µεν, σαφή δε άνοδο των «Αταίριαστων», που κέρδισαν µερίδιο από την πίτα της ενηµέρωσης, µε φόντο την τραγωδία των Τεµπών, η Σία Κοσιώνη δεν κατάφερε να επωφεληθεί.

Αντιθέτως, τα νούµερα του δελτίου έχουν πάρει την κατιούσα τόσο στο σύνολο όσο και στο δυναµικό κοινό, µε τα µονοψήφια ποσοστά να βρίσκονται στην ηµερήσια διάταξη.

Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής της ενηµέρωσης του καναλιού, Βασίλης Παπαδρόσος, και η διοίκηση ευελπιστούν πως η πολιτική επικαιρότητα που θα ακολουθήσει θα ευνοήσει τον τηλεοπτικό σταθµό και κατ’ επέκταση το κεντρικό δελτίο, χάρη στην παράδοση που είχε χτιστεί στις προηγούµενες εκλογικές αναµετρήσεις.

Μεταξύ άλλων, συζητείται η ακόµα µεγαλύτερη ενεργοποίηση κυρίως των Αλέξη Παπαχελά και Παύλου Τσίµα, ενώ δεν αποκλείονται και... χειρουργικές επεµβάσεις στο κοµµάτι της προσέγγισης της δραστηριότητας των πολιτικών αρχηγών.

Ορισµένοι έχουν ρίξει στο τραπέζι και την ιδέα για µια πιο τακτική παρουσία του Γιώργου Αυτιά σε ό,τι αφορά τα χρηστικά θέµατα της οικονοµίας.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την Παρασκευή 24/03/2023