Μεγάλη αγωνία και αναστάτωση επικρατεί στο σύνολο των εργαζοµένων στα media του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηµοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό στην «Αυγή», στον ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο», στην ιστοσελίδα της «Αυγής» και στο left .gr, οι οποίοι όλο το προηγούµενο διάστηµα αντιµετώπισαν εργασιακά θέµατα (κυρίως όταν χρειάστηκε να υπάρχουν περικοπές, οπότε και ήρθαν σε ανοικτή ρήξη µε την Κουµουνδούρου), φοβούνται ότι αµέσως µετά τις εκλογές τα πράγµατα θα γίνουν ακόµα πιο δύσκολα.

Αφενός µεν η κάθετη πτώση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ µειώνει το ποσό της κρατικής χρηµατοδότησης στην Κουµουνδούρου. Αφετέρου η µεγάλη µείωση του αριθµού των βουλευτών που θα εκλεγούν µειώνει και το κοµµάτι των εσόδων που προέρχονταν από τις παρακρατήσεις που γίνονται στις βουλευτικές τους αποζηµιώσεις.

Με αυτά τα δεδοµένα ήδη στην Κουµουνδούρου έχει αρχίσει µια µεγάλη και δύσκολη συζήτηση για το µέλλον της ιστορικής εφηµερίδας της Αριστεράς, που όµως πουλάει ελάχιστα φύλλα και δεν έχει εµπορικά κέρδη, αλλά και των υπόλοιπων Μέσων που ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Οπως έχει γράψει η στήλη και στο πρόσφατο παρελθόν, µε την κοµµατική εφηµερίδα ίσως να βρεθεί µια πρώτη λύση µε την αναστολή κυκλοφορίας του καθηµερινού φύλλου, ωστόσο εκεί όπου εντοπίζεται το µεγαλύτερο πρόβληµα είναι το µέτωπο του ραδιοφώνου, για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πέσει στο τραπέζι ακόµα και προτάσεις για τον πλήρη τερµατισµό της λειτουργίας του, τουλάχιστον για ένα διάστηµα. Αλλωστε, µια τέτοια παρέµβαση θεωρείται από συνοµιλητές του Αλέξη Τσίπρα πολύ πιο ανώδυνη σε σχέση µε την πολύ ισχυρή σηµειολογία που θα συνόδευε την πιθανότητα οριστικού λουκέτου στην «Αυγή».

Αρμαγεδδώνας

Οπως και να 'χει, όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν κάνουν λόγο για επερχόµενο «Αρµαγεδδώνα», καθώς τα χρήµατα λιγοστεύουν πολύ και άλλες πηγές χρηµατοδότησης πολύ δύσκολα µπορεί να βρεθούν. Εξάλλου, η παντελής πλέον έλλειψη κυβερνητικής προοπτικής δυσχεραίνει ακόµα περισσότερο το εν λόγω εγχείρηµα. Ως εκ τούτου το σενάριο -αρχικάπεραιτέρω µισθολογικών περικοπών και πιθανών απολύσεων και στη συνέχεια πιο δραστικών παρεµβάσεων είναι απολύτως ορατό, γεγονός που σίγουρα θα προκαλέσει µεγάλες αντιδράσεις και ένα ακόµα εσωκοµµατικό πρόβληµα ενόψει των αντίστοιχων διεργασιών που ξεκινούν στους κόλπους του κόµµατος.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 24 Ιουνίου 2023.