Η τηλεόραση συναντά το σινεμά και ο καρπός του έρωτά τους λέγεται «Milky Way»! Η πολυαναμενόμενη σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου κάνει πρεμιέρα στο Mega την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Μια ονειρικά ευαίσθητη, αλλά και αφοπλιστικά ειλικρινής σειρά, με δυνατές δόσεις συγκίνησης και σωτήριου χιούμορ, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο press event που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Στην κατάμεστη αίθουσα της «Εναλλακτικής Σκηνής» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», οι συντελεστές της σειράς καταχειροκροτήθηκαν μετά την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου να κάνω τηλεόραση. Στο μυαλό μου το “Milky Way” το είχα σαν ταινία. Μια πολύ, πολύ μεγάλη ταινία. Η τέχνη είναι μια μικρή σπίθα. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Εμείς πήγαμε να ανάψουμε μια φωτιά μες στο χιόνι. Στη σειρά εκφράζουμε κάποιες απόψεις λίγο πιο σύγχρονες. Μακάρι στο μέλλον η τηλεόραση να ασχοληθεί περισσότερο με τέτοιες ιστορίες, λίγο πιο “δύσκολες”. Με ενδιαφέρει κυρίως η γνώμη των νέων ανθρώπων. Να μη νιώσουν προδομένοι από αυτό που θα δουν» τόνισε ο Βασίλης Κεκάτος μετά το τέλος της προβολής.

Ο Βασίλης Κεκάτος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «Milky Way» και μας προσκαλεί σε ένα σύμπαν με κινηματογραφική αισθητική, μοναδική ευαισθησία, σύγχρονους προβληματισμούς, σπαραχτικά αληθινούς ήρωες, που ζουν μέσα μας και ανάμεσά μας. Η ελληνική τηλεόραση ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ξεκινά το πιο συναρπαστικό γαλαξιακό ταξίδι στο Mega, το οποίο θα συνεχίζεται αμέσως μετά στο Vodafone TV!

Εκτός συνόρων

Όσο για το ταξίδι της σειράς εκτός ελληνικών συνόρων, η Foss Productions, αμέσως μετά και την επιτυχημένη διεθνή πρεμιέρα του «Milky Way» στο φεστιβάλ Series Mania της Γαλλίας, συμφώνησε με μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, τη Fifth Season (πρώην Endeavor) για τη διεθνή διάθεση και διανομή της σειράς σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει παραγάγει και διανείμει σειρές όπως τα «Severance» (Apple TV), «Scenes from a marriage» (HBO), «Killing Eve» (AMC) και πολλά άλλα.

Η υπόθεση της σειράς διαδραματίζεται σε μια ορεινή πόλη, όπου η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από το φίλο της, τον Τάσο, ένα νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από το μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα, όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα. Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στο δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.
Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.