Μπορεί η προσοχή του Μεγάρου Μαξίµου να επικεντρώνεται, όπως είναι φυσικό, αυτό το διάστηµα στο µέτωπο της διαχείρισης των πρωτοφανών φυσικών καταστροφών, ωστόσο, σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, το προηγούµενο διάστηµα συζητήθηκε µεταξύ των στελεχών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος το θεσµικό πλαίσιο, καθώς και λειτουργικά ζητήµατα των ΜΜΕ που βρίσκονται υπό την οµπρέλα του κράτους.

Εξάλλου, πριν από µερικές εβδοµάδες σάς είχαµε ενηµερώσει για τις σκέψεις περί επιτάχυνσης των διαδικασιών εξεύρεσης διευθύνοντος συµβούλου στην ΕΡΤ, που θα έτρεχε τα ανοιχτά µέτωπα του Ραδιοµεγάρου, ενώ πλέον η συζήτησε επεκτείνεται και σε µια σειρά άλλων εκκρεµοτήτων. Ενδεικτικά παραδείγµατα, το κοµµάτι της αδειοδότησης των περιφερειακών καναλιών και των ραδιοφώνων, αλλά και η πιθανότητα ολικής επαναφοράς της ξεχασµένης υπόθεσης των θεµατικών αδειών.

Ενέργειες

Με δεδοµένο ότι ο θεσµικός υπεύθυνος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ασχολείται µε το σύνολο της κυβερνητικής καθηµερινότητας, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παραπάνω θέµατα, δεν αποκλείεται το αµέσως επόµενο διάστηµα (και εφόσον αποφασιστεί να προχωρήσουν οι σχετικές ενέργειες µετά την εξισορρόπηση της κατάστασης µε τις φυσικές καταστροφές) να εµπλακούν στο κάδρο της διαχείρισης των θεµάτων αυτών επιπλέον πρόσωπα, υπό την απόλυτη εποπτεία και τον συντονισµό του ιδίου.

Μάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες, µόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο Γ. Μπρατάκος έχει σκοπό να αναλάβει προσωπικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των εν λόγω ανοιχτών ζητηµάτων.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Σεπτεμβρίου 2023.