Μπορεί η δεύτερη σεζόν του «Maestro» να καθυστερεί λίγο ακόμα μέχρι να κάνει πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του Mega, ωστόσο τα γυρίσματα των νέων επεισοδίων έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται το τελευταίο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς.

Η δραματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix με τον τίτλο «Μaestro in Blue», αναμένεται να επιστρέψει στις οθόνες μας εντός του 2024 με εκπλήξεις και ανατροπές στην εξέλιξη των ιστοριών των αγαπημένων χαρακτήρων.

Το καστ βρέθηκε για λίγο στην Αθήνα για τις ανάγκες των γυρισμάτων και επέστρεψε στη συνέχεια στους ειδυλλιακούς Παξούς, που και στον δεύτερο κύκλο θα αποτελέσουν τη βάση για τους πρωταγωνιστές. Στη δημοσιότητα δόθηκαν backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα στην Αθήνα, με τους πρωταγωνιστές της σειράς και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, όπως πάντα, σε διπλό ρόλο, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες, ενώ από τις εικόνες ξεχώρισαν εκείνες που ο τηλεοπτικός Ορέστης κρατά στην αγκαλιά το παιδί του.

Το φινάλε του πρώτου κύκλου ήταν καθηλωτικό: Στην τελευταία, συγκλονιστική σκηνή, το φεστιβάλ μουσικής του νησιού έφτασε στο απόγειό του με την ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου, η οποία τραγούδησε την «Προσευχή», ενώ η φωνή της μπλέχτηκε γλυκά με αυτή του Ορέστη Χαλκιά, που ερμήνευσε το «Τυχερό αστέρι», τραγούδι που είχε συγκινήσει απίστευτα το κοινό στο προτελευταίο επεισόδιο. Οι ερμηνείες τους πραγματοποιήθηκαν στο λιμενοβραχίονα του νησιού, με δεκάδες βάρκες γεμάτες κόσμο μέσα στη θάλασσα να τους παρακολουθούν καθηλωμένοι, όπως βέβαια και οι τηλεθεατές.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εξομολογήθηκε, μιλώντας στο podcast του Mega, γι’ αυτή τη σκηνή: «Ήταν η μόνη σκηνή στη σειρά, στα εννιά αυτά επεισόδια, που αυτό που ζήσαμε εκεί δεν μπορούσε απόλυτα να καταγραφεί και να αποτυπωθεί. Αυτό που ζήσαμε ήταν ίσως καλύτερο από αυτό που εσείς είδατε. Δεν είχαμε τόσες κάμερες για να το καταγράψουμε. Ακουγόταν η φωνή της Χαρούλας σε όλο το νησί και εκείνη τη στιγμή ο ήλιος έπεφτε».