Το Mega, o μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, ακόμη μία χρονιά απέδειξε τη δυναμική του τόσο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας όσο και της ενημέρωσης. Με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα, το Μεγάλο Κανάλι παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς για τον Έλληνα τηλεθεατή.

Το MEGA ήταν πρώτο όλη τη χρονιά

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 1 Ιανουαρίου του 2023 μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου του 2023 το Mega ήταν πρώτο στην prime time (ζώνη υψηλής τηλεθέασης 21.00-24.00) στο σύνολο του κοινού, με ποσοστό 17,4% και διαφορά τουλάχιστον 2,3 μονάδων από τον ανταγωνισμό. Δυνατό χαρτί του Mega παραδοσιακά είναι η ελληνική μυθοπλασία.

Η «Γη της Ελιάς»: Πρωτιά με ετήσιο μέσο όρο 24,8%

Η «Γη της Ελιάς», διανύοντας την τρίτη σεζόν της, παραμένει η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών με ετήσιο μέσο όρο 24,8% στο σύνολο του κοινού. Αντίστοιχα εντυπωσιακή εκκίνηση έχει σημειώσει και η νέα μεγάλη παραγωγή του Mega, «Το Ναυάγιο», που στο πρώτο μισό της σεζόν 2023-24 βρίσκεται στην πρώτη θέση στο σύνολο του κοινού, με ποσοστό 20%.

Το «Mega Γεγονότα» στην πρώτη θέση της τηλεθέασης

Με ναυαρχίδα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα», όλο το ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού βρέθηκε στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, σε μια χρονιά με πολλά σημαντικά γεγονότα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο (Τέμπη, εκλογές, πόλεμος Ισραήλ, καταστροφικοί σεισμοί σε Τουρκία και Συρία). Οι ειδήσεις του Mega με παρουσιάστριες τη Ράνια Τζίμα (Δευτέρα - Πέμπτη) και την Κατερίνα Παναγοπούλου

(Παρασκευή - Κυριακή) και βασικό σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη ήταν πρώτες με μέσο όρο 13,2% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Η «Κοινωνία Ώρα Mega» ακόμη μία χρονιά πρώτη

Στην πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης παρέμεινε ακόμη μία χρονιά η «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη. Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή κατέκτησε την κορυφή στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 14,5%. Στο σύνολο του κοινού, η «Κοινωνία Ώρα Mega» κατέγραψε μέσο όρο 16,4%.

Το «Live News» παρέμεινε αμετακίνητο στην πρώτη θέση

Σταθερή αξία στην απογευματινή ζώνη του καναλιού αποτελεί το «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Η εκπομπή παραμένει αμετακίνητη στην πρώτη θέση, με ποσοστό 18,8% στο σύνολο του κοινού και 15,3% στο δυναμικό κοινό.

Το «Mega Σαββατοκύριακο» διατήρησε την πρωτιά του 

Το «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό και διατήρησε την πρωτιά του στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 11,3%.

Το «Φως στο Τούνελ» παρέμεινε στην κορυφή

Ακλόνητο στην κορυφή παρέμεινε και το 2023 το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη. Η εκπομπή έρευνας του Mega κατέκτησε την κορυφή σε όλα τα κοινά. Συγκεκριμένα, στο σύνολο του κοινού το «Τούνελ» σημείωσε μέσο όρο 18,6% και στο δυναμικό κοινό 18-54 15,6%.

Ενισχυμένα τα ποσοστά του «The Chase»

Ισχυρό ήταν το αποτύπωμα του Mega και στην απογευματινή ζώνη, με το τηλεπαιχνίδι «The Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου να ενισχύει τα ποσοστά του το 2023, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Η ψυχαγωγική εκπομπή κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό 15,4% στο δυναμικό κοινό 18-54. Στο σύνολο του κοινού κατέγραψε μέσο όρο 14,4%.

Πρώτη επιλογή το «Σπίτι με το Mega»

Αγαπημένη συνήθεια τα σαββατόβραδα, το «Σπίτι με το Mega» με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά και από την αρχή της σεζόν 2023-24 με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο πλευρό της, ήταν η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών και το 2023, με μέσο όρο 13,4% στο σύνολο του κοινού.

Το «UEFA Champions League» παίζει μόνο στο MEGA

Στο Mega χτύπησε ακόμη μία χρονιά η καρδιά της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, του UEFA Champions League. Το φίλαθλο κοινό συντονίστηκε μαζικά για να παρακολουθήσει τις εκρηκτικές αναμετρήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και χάρισε στο σταθμό μέσο όρο τηλεθέασης 17% στο σύνολο του κοινού και 17,1% στο δυναμικό κοινό 18-54 για το 2023.

Το Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ κατέγραψε 32,8%

Αποκορύφωμα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής γιορτής, ο τελικός ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ, που κατέγραψε το εντυπωσιακό 32,8% στο δυναμικό κοινό τον περασμένο Ιούνιο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ TIME