Επιστρέφει από απόψε στις 21.00 στη συχνότητα του Star ο νέος κύκλος του «MasterChef».

Τα βασικά υλικά στη συνταγή του μαγειρικού ριάλιτι παραμένουν τα ίδια όπως και οι εκτελεστές της: Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, όπως έχει ήδη φανεί από το τρέιλερ με τους δοκιμαστές στην Αρχαία Ρώμη και στην αυλή του Ιούλιου Καίσαρα.

Ο νέος, 8ος κύκλος του «MasterChef», αναμένεται το ίδιο πρωτότυπος, επίκαιρος και ευρηματικός.

Και, φέτος, η γαστρονομία θα πρωταγωνιστήσει, με απρόβλεπτες και απαιτητικές δοκιμασίες που αναδεικνύουν το επίπεδο της μαγειρικής εξέλιξης στη χώρα μας.

Θα υπάρξουν ωστόσο αλλαγές στο περιεχόμενο του μαγειρικού ριάλιτι, που επανακάμπτει τηλεοπτικά για μια ακόμη σεζόν μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό της Κάτω Κηφισιάς.

Οι αλλαγές του φετινού "MasterChef"

Στο «MasterChef 2024», οι αλλαγές είναι πολλές και ξεκινούν ήδη από τη φάση των οντισιόν.

Η διαδικασία θα είναι διαφορετική, καθώς η προετοιμασία του πιάτου θα γίνεται ατομικά, αλλά οι παίκτες θα εμφανίζονται μπροστά στους κριτές σε δυάδες και θα μονομαχούν!

Η πρώτη αλλαγή δηλαδή στο νέο «MasterChef» είναι οι μονομαχίες στις οποίες ένας παίκτης θα παίρνει ποδιά για την επόμενη φάση και θα περνάει απευθείας στο σπίτι του «MasterChef» και ο δεύτερος παίκτης θα αποχωρεί! Η διαδικασία των μονομαχιών, όμως, θα αφορά γενικά τον φετινό κύκλο του μαγειρικού ριάλιτι.

Μεγαλύτερα έπαθλα φέτος στον διαγωνισμό μαγερικής

Παράλληλα, τα έπαθλα θα είναι πιο μεγάλα από ποτέ. Συνολικά θα μοιραστούν 160.000 € μόνο σε έπαθλα! Ο μεγάλος νικητής, εκτός από το τρόπαιο και τον τίτλο του «MasterChef», θα κερδίσει 70.000 € ως χρηματικό έπαθλο και επιπλέον 30.000 € σε εξοπλισμό για επαγγελματική κουζίνα.

Κατά τα άλλα, «All Star ΜasterChef» ή έστω μια μείξη παλιών και καινούργιων παικτών όπως είδαμε πέρυσι, δεν θα συμβεί.

Δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί σε παλαιούς συμμετέχοντες, αλλά μόνο στη φάση των οντισιόν. Δηλαδή πρόσωπα που δεν είχαν περάσει στην τελική φάση θα έχουν για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα, εάν έχουν βελτιώσει τις μαγειρικές τους ικανότητες, να περάσουν στην επόμενη φάση.

Από το φετινό «MasterChef» θα απουσιάζει το κυριακάτικο «Master Class», καθώς το κανάλι έκρινε πως φέτος δεν χωρά στην απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου.



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 15/1/2024