Ηχηρό «όχι» φέρεται να είπε, σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και στον επικεφαλής του ενηµερωτικού τοµέα, Βασίλη Παπαδρόσο, ο Ακης Παυλόπουλος σε ό,τι αφορά το σενάριο να αντικαταστήσει τον Γιώργο Αυτιά στην πρωινή εκποµπή του Σαββατοκύριακου, από τη στιγµή που ο πολύπειρος δηµοσιογράφος θα βάλει και επισήµως πλώρη για την Ευρωβουλή µέσω της λίστας του κυβερνώντος κόµµατος.

Ο συµπαρουσιαστής του ∆ηµήτρη Οικονόµου στο «Σήµερα» ήταν η προφανής λύση για να πάρει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Αυτιά, ωστόσο ο ίδιος κάθε άλλο παρά ενθουσιάστηκε µε την ιδέα.

Στο πλαίσιο αυτό, και αν δεν προκύψει κάποια αλλαγή των δεδοµένων (µε φόντο την παραµονή του στην κορυφή των επιλογών του τηλεοπτικού σταθµού, παρά την αρχική του άρνηση), για την ώρα το θέµα παραµένει στάσιµο, προσθέτοντας άλλον έναν πονοκέφαλο στο κανάλι του Νέου Φαλήρου.

Δείτε επίσης: "Κλείδωσε" η υποψηφιότητα Αυτιά για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Εντός των ημερών η συνάντηση με Μητσοτάκη

Καµπανάκι για πιθανές ανακατατάξεις που θα πρέπει να προωθηθούν

Όπως και να έχει, κοµβικό παράγοντα για τις όποιες εξελίξεις θα αποτελέσει το νέο περιβάλλον που διαµορφώνεται στην εξίσωση των ισορροπιών στην ενηµέρωση του ΣΚΑΪ, που δεν είναι άλλο από την πτώση που παρατηρείται εσχάτως στα ποσοστά τηλεθέασης του καθηµερινού ενηµερωτικού πρωινού, τόσο στο σύνολο όσο κυρίως στο δυναµικό κοινό.

Βλέπετε, υπό αυτό το πρίσµα και ενόψει των ευρωεκλογών, ορισµένοι χτυπούν καµπανάκι για πιθανές ανακατατάξεις που θα πρέπει να προωθηθούν.

Ήδη, εν µέσω της φηµολογίας που αναπτύχθηκε ενόψει του ντόµινο µετασχηµατισµών που θα επιφέρει η περίπτωση του Γιώργου Αυτιά, ακούστηκε δυνατά το όνοµα της Αναστασίας Γιάµαλη από το Kontra, είτε για να πάρει θέση στο πλευρό του ∆ηµήτρη Οικονόµου στο «Σήµερα» είτε για να αξιοποιηθεί σε άλλη ζώνη, στην περίπτωση που προχωρήσει το πλάνο για ενίσχυση του ενηµερωτικού τοµέα, ακόµα και µέσω αλλαγών στο καθηµερινό πρόγραµµα του καναλιού µέσω του λανσαρίσµατος νέων εκποµπών.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 17/2/2024