Ο χρόνος µετράει αντίστροφα για την αποκάλυψη του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι για την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισµό της Eurovision.

Η δε σκηνική της εµφάνιση χαρακτηρίζεται ως «έκπληξη» και «ιδιαίτερη».

Το τραγούδι της δηµοφιλούς καλλιτέχνιδας, που, όπως έχουµε γράψει και σε προηγούµενα δηµοσιεύµατα, λέγεται «Ζάρι», θα παρουσιαστεί επίσηµα στις 7 Μαρτίου.

Και θα είναι ξεχωριστό. ∆εν ακολουθεί την κλασική δοµή των τραγουδιών, εισαγωγή - κουπλέ - ρεφρέν.

Δείτε επίσης: Θανάσης Αλευράς: Το πρώτο του σχόλιο για την παρουσίαση της Eurovision - "Σουηδία, ερχόμαστε"



Τι σηµαίνει αυτό; Για τους γνώστες (και της µουσικής) το κοµµάτι έχει πολλά µέρη και «γέφυρες».

Επίσης, όπως µαθαίνουµε, έχει τους περισσότερους στίχους στα ελληνικά. Αυτονόητο, κάποιες φράσεις που απευθύνονται σε όλους (π.χ. «Εverybody dance!») να είναι στα αγγλικά. Τι άλλο να περιµένουµε; Και ένα ζάρι επί σκηνής - καλύτερα… εξάρι.

Δείτε ακόμη: Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι: "Δεν έχουμε βρει ακόμα τι θα φορέσω, αλλά θα είναι εντυπωσιακό σίγουρα"

Eurovision 2024: Τι είπε ο χορογράφος της Σάττι

Ο Majnoon, που είναι γνωστός για τις χορογραφίες της Μαντόνα και της Ροζαλία κι ανέλαβε τη Σάττι, µιλώντας στην εκπομπή «Super Kατερίνα», µε οικοδέσποινα την Κατερίνα Καινούργιου, αποκάλυψε ότι on stage, µαζί µε την τραγουδίστρια, «θα είναι τρεις άνδρες και µία γυναίκα. Αποφασίσαµε να έχουµε ποικιλία. Πολλές θα είναι οι εκπλήξεις, έκπληξη θα είναι η ίδια η εµφάνιση της Ελλάδας».

Πρόσθεσε δε: «Έψαξα να δω τι αντιπροσωπεύει τη Μαρίνα σαν καλλιτέχνιδα, µε εντυπωσίασε και είπα ότι “πρέπει να συνεργαστώ µε αυτό το κορίτσι”. Η παρουσίαση του κοµµατιού είναι ένα µείγµα από νεότερες και παλαιότερες στιγµές µε πολιτισµικά στοιχεία. Το τραγούδι θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κοινού», κατέληξε και εδώ να προσθέσουµε ότι το art direction ανέλαβαν οι NMR.

Όσο για τις τηλεοπτικές λεπτοµέρειες; Η παρουσίαση του βιντεοκλίπ του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision 2024 θα γίνει σε ειδική εκποµπή, που θα µεταδοθεί στις 7 Μαρτίου, όπως αναφέραµε, από την ΕΡΤ1.

Δείτε επίσης: Πρεμιέρα σήμερα για το EUROVISION Channel



Εκείνη τη βραδιά, από τις 21:00 έως και τις 22:45, µε οικοδεσπότες τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, θα χορεύουµε ήδη σε ρυθµούς Eurovision.

Να υπενθυµίσουµε, ότι, σύµφωνα µε την κλήρωση της 30ής Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στο πρώτο µισό του δεύτερου ηµιτελικού της Eurovision 2024, που θα πραγµατοποιηθεί στις 9 Μαΐου στο Μάλµε της Σουηδίας.




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/2/2024