Το δύσκολο έργο της ανάληψης της διεύθυνσης της «Αυγής» αναλαµβάνει ο δηµοσιογράφος Σπύρος Σουρµελίδης, αντικαθιστώντας τη Βούλα Κεχαγιά, που, ως γνωστόν, επιστρατεύτηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη στο πόστο της εκπροσώπου του κόµµατος, αντί της Δώρας Αυγέρη.

Η επιλογή ενός προσώπου που όχι µόνο δεν προέρχεται από το υπάρχον ανθρώπινο δυναµικό της κοµµατικής εφηµερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχε και καµία δηµοσιογραφική αναφορά σε αυτήν στο πρόσφατο ή το απώτερο παρελθόν καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ηγετική οµάδα της Κουµουνδούρου στο µέτωπο της διατήρησης των ισορροπιών στα ΜΜΕ που βρίσκονται υπό την οµπρέλα της.

Βλέπετε, πρόκειται µεν για έναν αδιαµφισβήτητα έµπειρο δηµοσιογράφο, που όµως όλα αυτά τα χρόνια είχε δώσει στίγµα σε πολύ διαφορετικής λογικής Μέσα από την «Αυγή».

Δείτε επίσης: ''Πυρά'' Γεωργιάδη κατά ''Αυγής'': Ξεπέρασε σε χυδαίο ''Πολακισμό'' τη χειρότερη εποχή του Τσίπρα

 

«Αυγή»: Η στόχευση για ανοίγµατα σε πιο λαϊκά κοινά

Παραδοσιακά, το περιεχόµενο της εφηµερίδας «άγγιζε» τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες της λεγόµενης πιο «ψαγµένης» και ελίτ Αριστεράς, παράµετρος που διατηρήθηκε ακόµα και στη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα και µετέπειτα, οπότε και µοιραία µπήκε στο παιχνίδι των σκληρών επιθέσεων ενάντια σε πολιτικούς και πάσης φύσεως αντιπάλους.

Στον αντίποδα, ο προερχόµενος από την εφηµερίδα «Kontra» και το οµώνυµο κανάλι Σπύρος Σουρµελίδης φαίνεται πως εξυπηρετεί τη στόχευση για ανοίγµατα σε πιο λαϊκά κοινά, αλλά ταυτόχρονα η επιλογή του καταδεικνύει και την αδυναµία του συστήµατος Κασσελάκη να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας µε τα µεγάλα ονόµατα της κοµµατικής εφηµερίδας και τα επιτελικά στελέχη, τα οποία, ως γνωστόν, στην πλειονότητά τους κάθε άλλο παρά εγγύτητα αισθάνονται στην πλευρά του.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τα πρόσωπα αυτά παραµένουν στις θέσεις τους λόγω του υψηλού κόστους που θα είχε για την Κουµουνδούρου η διαδικασία αποµάκρυνσής τους ή ακόµα και το σενάριο κλεισίµατος της εφηµερίδας, πιθανότητες τις οποίες εξέτασε ενδελεχώς (και µε τη συµµετοχή ειδικών στις σχετικές συζητήσεις) ο στενός πυρήνας του Κασσελάκη, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη.

Πλέον µένει να φανεί αν ο νέος διευθυντής θα αναπτύξει κοινούς κώδικες µε τους παλαιότερους, αν και τα πρώτα µηνύµατα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς µεταξύ των εργαζοµένων υπάρχει δυσαρέσκεια για την αγνόηση του Λάµπρου Τσουκνίδα, ο οποίος σήκωσε µεγάλο βάρος σε αυτό το κρίσιµο διάστηµα.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 16/3/2024