Με τα µούτρα στη δουλειά έχει πέσει ο νέος διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρµελίδης, ο οποίος, σε αντίθεση µε την προκάτοχό του, Βούλα Κεχαγιά, φρόντισε να απεµπλακεί από όλες τις άλλες επαγγελµατικές ενασχολήσεις του στον όµιλο του Kontra και ασχολείται µε τα φλέγοντα ζητήµατα της εφηµερίδας.

Ήδη έχει κάνει µια σειρά από συναντήσεις µε εργαζοµένους, µε τους οποίους συζητά και δίνει διαβεβαιώσεις για το µέλλον και την προοπτική της εφηµερίδας, καθώς υπάρχει µεγάλο άγχος για όσα θα ακολουθήσουν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

 

«Αυγή»: Ποια ζητήματα εκκρεμούν 

Στην παρούσα φάση, φαίνεται πως του δίνουν την πίστωση χρόνου που χρειάζεται για να µπορέσει να απαντήσει αξιόπιστα στις αγωνίες τους για το όχι και τόσο µακρινό µέλλον.

Τα ζητήµατα που εκκρεµούν και τα οποία έχουν θέσει οι εκπρόσωποι των εργαζοµένων σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, Νίκος Μορφονιός και Χρήστος Τζίφας, αντίστοιχα, είναι οι άδειες του προσωπικού, το γεγονός ότι δεν έχει συσταθεί µέχρι πρόσφατα νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο, αλλά και εργασιακά ζητήµατα σε σχέση µε ορισµένες υπαλλήλους του οµίλου.

Σε πιο ήρεµα νερά κινείται το κοµµατικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», στο οποίο ο Σπύρος Σουρµελίδης συνεχίζει την καθηµερινή του εκποµπή, χωρίς πάντως να έχει την ίδια διοικητική ανάµειξη.

Στο µεταξύ, κινητικότητα υπάρχει για την επανενεργοποίηση της κοµµατικής οργάνωσης δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, που τα παλαιότερα χρόνια είχε πολύ δυναµικό ρόλο στις εξελίξεις του κόµµατος, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει, ιδιαίτερα δε µετά τη διάσπαση και την αποχώρηση των βουλευτών που δηµιούργησαν τη «Νέα Αριστερά».

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 23/3/2024