Ανακατατάξεις παρακολουθούμε στους πίνακες των προγνωστικών για την Eurovision 2024 τις τελευταίες μέρες.

Οι προτιμήσεις των γραφείων στοιχημάτων φαίνεται πως άλλαξαν μετά τις πρώτες live εμφανίσεις ορισμένων καλλιτεχνών, υποδεικνύοντας έναν νέο διεκδικητή της νίκης στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Οι 26 από τους 37 καλλιτέχνες που θα ανέβουν τον Μάιο στη σκηνή του Μάλμε της Σουηδίας, έδωσαν το παρών το βράδυ του Σαββάτου 30/3 στο καθιερωμένο Eurovision Pre Party, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Για ορισμένους από αυτούς ήταν η πρώτη φορά που ερμήνευαν ζωντανά το τραγούδι τους στο κοινό και απ’ ό,τι φαίνεται αυτό το στοιχείο πυροδότησε μία σειρά από ανακατατάξεις στα προγνωστικά για τη νίκη.

Δείτε επίσης: Μαρίνα Σάττι - Eurovision 2024: Έτσι θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο "Ζάρι"

 

Eurovision 2024: Το φαβορί για τη νίκη

Παρότι η Κροατία κατείχε για παραπάνω από έναν μήνα την πρώτη θέση ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο στο Μάλμε, η Ελβετία έκανε την ανατροπή, 40 ημέρες πριν τον Μεγάλο Τελικό.

Ο 23χρονος Nemo, διαγράφοντας μία ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα με το ανατρεπτικό του τραγούδι «The Code», είναι τελικά ο επικρατέστερος για να κερδίσει τον διαγωνισμό, φέρνοντας στη χώρα του το τρόπαιο για τρίτη φορά μετά από 36 χρόνια.

 

Eurovision 2024: Το top10 και η θέση Ελλάδας – Κύπρου

Την πρώτη πεντάδα στα γραφεία στοιχημάτων συμπληρώνουν η Κροατία, η Ιταλία, η Ουκρανία και η Ολλανδία, ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθούν το Βέλγιο και η Γαλλία στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Η Ελλάδα υποχώρησε μία θέση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και έτσι η Μαρίνα Σάττι βρίσκεται πλέον 8η, με την πρώτη 10άδα να συμπληρώνουν το Ισραήλ και η Σουηδία.

Δείτε επίσης: Μαρίνα Σάττι: Διακόπτονται οι πρόβες της για την Eurovision λόγω πένθους

Η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το «Liar» φιγουράρουν στην 25η θέση.

Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Γεωργία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Νορβηγία απείχαν από το event.

Το δεύτερο και τελευταίο Eurovision Pre Party θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ στις 13/4, με την παρουσία αρκετών καλλιτεχνών.