Αμετακίνητο στην πρώτη θέση της τηλεθέασης παρέμεινε το MEGA και τον μήνα Απρίλιο, απολαμβάνοντας την αδιαμφισβήτητη προτίμηση των τηλεθεατών στο πολυσυλλεκτικό του πρόγραμμα.

Ενημέρωση, ψυχαγωγικές εκπομπές και σειρές υψηλών αξιώσεων που έχουν «γράψει» στις καρδιές των τηλεθεατών, έφεραν τον σταθμό για έναν ακόμη μήνα, τον έκτο κατά σειρά, στην πρώτη θέση της τηλεθέασης στο γενικό σύνολο με ποσοστό 14,1%. Στο δυναμικό κοινό 18-54, το MEGA κατέγραψε μέσο όρο τηλεθέασης 11,8%.

Παράλληλα, χωρίς αντίπαλο συνεχίζει η Prime Time του MEGA για έναν ακόμη μήνα και παραμένει έτσι μακράν η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών από την έναρξη της φετινής σεζόν. Τον Απρίλιο ο σταθμός σημείωσε μέσο όρο 18,3%, με τη διαφορά από τον ανταγωνισμό να διαμορφώνεται στις 6,2 και πλέον μονάδες. Στο δυναμικό κοινό 18-54, κατέγραψε μέσο όρο 13,4% στην ζώνη υψηλού ανταγωνισμού.

Famagusta: Για έναν ακόμη μήνα, η αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών τα βράδια της Κυριακής, αναδείχτηκε στη σειρά με τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο κατέκτησε την κορυφή τόσο στο γενικό σύνολο με 26,2%, όσο όμως και στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 18,9%. Η «Famagusta» άγγιξε σε επιμέρους κοινό εντυπωσιακό ποσοστό 40,3%.

Στο βάθρο της τηλεθέασης η μυθοπλασία

Οι τρεις μεγάλες παραγωγές του MEGA μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και τον Απρίλιο. «Famagusta», «Η γη της ελιάς» και «Το Ναυάγιο» παρέμειναν στις πρώτες τρεις θέσεις των ελληνικών σειρών με την υψηλότερη τηλεθέαση στην τηλεόραση.

«Η γη της ελιάς»: Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τη δραματική σειρά του MEGA που βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης στη ζώνη μετάδοσής της με ποσοστό 22,9% στο σύνολο του κοινού. Είναι ενδεικτικό πως η διαφορά από τον ανταγωνισμό διαμορφώθηκε τον Απρίλιο σε τουλάχιστον 8,8 μονάδες. Η «Γη της ελιάς» σημείωσε μέσο όρο 15% στο δυναμικό κοινό 18-54.

«Το Ναυάγιο»: Πρωτιά σημείωσε και το «Ναυάγιο» που βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης με μέσο όρο 19% στο σύνολο του κοινού. Η μεγάλη παραγωγή του MEGA ήταν πρώτη ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές σειρές στη ζώνη μετάδοσής της και στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 12,5%. Σε επιμέρους κοινό άλλωστε, κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό 31,2%.

 

Πρώτο και τον Απρίλιο το «Φως στο Τούνελ»

Η εκπομπή έρευνας με την Αγγελική Νικολούλη διατήρησε την υπεροχή της στους πίνακες τηλεθέασης με μέσο όρο τηλεθέασης 22,6% τον Απρίλιο. Επίσης, παρέμεινε στην πρώτη θέση και στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 18,1%. Το «Φως στο Τούνελ» προπορεύτηκε του ανταγωνισμού με τουλάχιστον 12,9 μονάδες στο σύνολο και 7,6 μονάδες στο δυναμικό κοινό 18-54.

 

Το «Σπίτι με το MEGA» στην κορυφή

Η αγαπημένη μουσική εκπομπή, το «Σπίτι με το MEGA», με παρουσιαστές τη Ρούλα Κορομηλά και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, μας κράτησε την καλύτερη συντροφιά τον Απρίλιο και οι τηλεθεατές της χάρισαν την πρώτη θέση με μέσο όρο 13,4% στο γενικό σύνολο. Το «Σπίτι με το MEGA» που συμπληρώνει το Μεγάλο Σάββατο τα 100 επεισόδια, ήταν πρώτο και στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 10,2%, αποδεικνύοντας πως η διασκέδαση στο σπίτι είναι υπόθεση MEGA.

 

Συνεχής ανοδική πορεία για το «The Chase»

Την υψηλότερη επίδοση για τη φετινή σεζόν σημείωσε τον Απρίλιο το «The Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου. Το τηλεπαιχνίδι γνώσεων του MEGA κατέκτησε την κορυφή στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 17,8%. Στο γενικό σύνολο οι καταδιώξεις γνώσεων σημείωσαν 16,7%.

 

Η καρδιά του UEFA Champions League χτυπά στο MEGA

Στο δρόμο για τον τελικό του UEFA Champions League οι λάτρεις του ποδοσφαίρου συντονίστηκαν στο MEGA και παρακολούθησαν δυο συγκλονιστικές αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι αγώνες Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης ενθουσίασαν τους φιλάθλους και σημείωσαν μέσο όρο τηλεθέασης 20,3% στο γενικό σύνολο και 19,5% στο δυναμικό κοινό 18-54.