∆εν περνά και την καλύτερη περίοδο της παρουσίας του στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου, Μπάµπης Παπαδάκης, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά πλέον τα θέµατα επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο αεικίνητος 36χρονος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρεώσει τον κ. Παπαδάκη, που βρίσκεται σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στον χώρο της δηµοσιογραφίας, να τρέχει στο πλευρό του ασταµάτητα από τα χαράµατα στα τηλεοπτικά κανάλια έως τα βράδια σε παραστάσεις και µπαράκια. Kαι µπορεί η Βούλα Κεχαγιά να έχει επίσης σηµαντική δηµοσιογραφική εµπειρία, ωστόσο οι ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, και δη οι διαδοχικές και πολυσυζητηµένες δηµόσιες εµφανίσεις του προέδρου Στέφανου, δηµιουργούν επιπρόσθετες ανάγκες στην επικοινωνία της Κουµουνδούρου.

Η ανυπακοή της «Αυγής» στο σύστημα Κασσελάκη

Κατά τα άλλα, είναι πανθοµολογούµενο ότι µέχρι και σήµερα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τοµή σε ό,τι αφορά τη συνεννόηση του συστήµατος Κασσελάκη µε µια µερίδα δηµοσιογράφων, κυρίως της «Αυγής» (αφού πλέον σε ό,τι αφορά τον ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο» η κατάσταση είναι πιο ελεγχόµενη), για την προώθηση της στρατηγικής της κοµµατικής ηγεσίας.

Πολύ µεγάλο ζήτηµα υπάρχει µε την... ανυπακοή που επιδεικνύουν τα εν λόγω στελέχη, κυρίως σχετικά µε την προβολή των προτιµήσεων του προεδρικού πυρήνα για τη µάχη των ευρωεκλογών, αφού σε ουκ ολίγες περιπτώσεις οι «εκλεκτοί» του Στέφανου Κασσελάκη δεν τυγχάνουν αντίστοιχης προσοχής, προ πάντων από τους εκπροσώπους της παλαιάς δηµοσιογραφικής φρουράς του κοµµατικού εντύπου. Ο λόγος για τους Φαραντούρη, Πανόπουλο, Νίκο Παππά, Σοφία Μπεκατώρου και σία...

Στον αντίποδα, οι εν λόγω κύκλοι καταδεικνύουν ανοικτά τη στήριξή τους σε πιο... παραδοσιακά ονόµατα, προεξάρχοντος του Κώστα Αρβανίτη (αλλά και των Γιώργου Τσίπρα, Ολυµπίας Τελιγιορίδου και Παναγιώτη Κουρουµπλή), η άρρηκτη σχέση του οποίου µε τον Αλέξη Τσίπρα τον κατατάσσει στη λίστα των ευρισκόµενων σε απόσταση από την Κουµουνδούρου της εποχής Κασσελάκη. Χαρακτηριστικό, εξάλλου, του εκνευρισµού των συνεργατών του προέδρου είναι το γεγονός ότι ακόµα και οι προερχόµενοι από τις επάλξεις της ∆εξιάς, Κουντουρά και Αντώναρος, συνιστούν πολύ πιο... ελκυστικές περιπτώσεις για όλους εκείνους τους εργαζοµένους της «Αυγής» που δυσκολεύονται να προσαρµοστούν στη νέα πραγµατικότητα.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 11/5/2024