Το όνομα του Παύλου Τσίμα συζητείται τις τελευταίες ημέρες στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προσώπου που θα αναλάβει επιτελική θέση στη νέα ΕΡΤ. Πρόκειται για εισήγηση που έχει γίνει στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος ασχολείται με το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς, μέχρι τα μέσα αυτής της εβδομάδας, να έχει τεθεί υπ’ όψιν του γνωστού δημοσιογράφου. Βεβαίως, η πιθανότητα μιας τέτοιας συνεργασίας έχει αρκετά εμπόδια, καθώς ο Παύλος Τσίμας ναι μεν προέρχεται από την Αριστερά, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει συνδέσει τη δημόσια παρουσία του με φιλομνημονιακά Μέσα (Mega - ΣΚΑΪ).

Πονοκέφαλος για όσους ασχολούνται με το θέμα είναι και το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Επειδή στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το δελτίο αυτό να πρωταγωνιστήσει και να κάνει αξιόλογα νούμερα τηλεθέασης, χρειάζεται κάποιο πρόσωπο που να μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης. Από το υπάρχον δυναμικό της πρώην ΕΡΤ δεν φαίνεται να ξεχωρίζει κάποιο τέτοιο πρόσωπο. Και γι’ αυτό έπεσε στο τραπέζι το όνομα της Μαρίας Χούκλη. Για να γίνει όμως αυτό, δηλαδή για να προσελκυσθεί κάποιο γνωστό πρόσωπο, πρέπει να υπάρχει η ανάλογη αμοιβή. Ετσι, στο τελικό σχέδιο θα υπάρχουν ενδεχομένως περιθώρια για καινούργιο κόσμο, αλλά και για ειδικές θέσεις, στις οποίες θα μπορούν οι αμοιβές να είναι μεγαλύτερες από αυτές των υπολοίπων.

Κατά τα λοιπά, διαμάχη έχει ξεσπάσει με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και γνωστό μεγαλοσυνδικαλιστή Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, δεν περιλαμβάνει εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ στη συνδιοίκηση, αλλά της ΠΟΕΣΥ. Αυτό έχει προκαλέσει τριβές, καθώς οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρούν βέβαιο ότι με τη νέα κατάσταση θα διαφεντεύουν την κρατική ραδιοτηλεόραση, όπως στο παρελθόν, κάτι το οποίο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Κομβικό σημείο επίσης στο υπό διαβούλευση σχέδιο είναι και αυτό που αφήνει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο την απόφαση για το πόσα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια θα υπάρχουν, κάτι που προβληματίζει επίσης τους συνδικαλιστές, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να υποκρύπτει διάθεση περικοπών.