Μια ατάκα με μπόλικο τηλεοπτικό χιούμορ «πέταξε» ο Δημήτρης Οικονόμου στον αέρα, όταν η συζήτηση για την τετραήμερη εργασία πέρασε από το πολιτικό επίπεδο στην… πραγματική ζωή του εργαζόμενου. Το πρωί της Τρίτης 5/5, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος συζητούσαν με τον Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση. Πέρα από τα ελληνοτουρκικά, η κουβέντα πήγε και στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει πως τέτοιες ιδέες ακούγονται εύκολες στη θεωρία, αλλά δύσκολα εφαρμόζονται στην πράξη.

Διαβάστε: Ο Ζούλας που δεν θέλει την Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ... με φόντο τη διαχρονική αδυναμία που της έχει ο Αλαφούζος

Ο Μανώλης Κωστίδης στάθηκε στο πρακτικό κομμάτι της συζήτησης, λέγοντας πως είναι απλό να μιλά κανείς για λιγότερες ημέρες εργασίας, όμως υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες που δεν μπορούν να αγνοηθούν. «Το πιο εύκολο είναι να σου πω τρεις μέρες να δουλεύουμε, τέσσερις να καθόμαστε. Αυτό είναι το εύκολο. Αλλά πες το στον Στουρνάρα, στον Μητσοτάκη, στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν… Δεν γίνεται, γιατί υπάρχουν κάποια δεδομένα», σχολίασε ο δημοσιογράφος που βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.

Η ατάκα του Οικονόμου στον "αέρα" για τον Αλαφούζο

Εκεί ο Δημήτρης Οικονόμου μπήκε στη συζήτηση με χιούμορ, αφήνοντας στην άκρη τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά πρόσωπα και φέρνοντας το θέμα πιο κοντά στην καθημερινότητα μιας δουλειάς και ενός εργοδότη. «Βρε πες το στον Αλαφούζο. Άσε τον Μητσοτάκη και την Ούρσουλα. Για πήγαινε πάνω και πες "αφεντικό σκέφτηκα αυτό. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;". Θα σου πει "στο καλό παιδί μου"», του απάντησε με χιούμορ ο Δημήτρης Οικονόμου.

Το σχόλιο του Δημήτρη Οικονόμου έδωσε πιο ανάλαφρη τροπή στη συζήτηση, χωρίς να αλλάξει το θέμα της. Η τετραήμερη εργασία μπήκε στο τραπέζι ως πολιτική πρόταση, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε τηλεοπτική ατάκα με πιο καθημερινή διάσταση. Έτσι, η κουβέντα πέρασε από τον Ανδρουλάκη, τον Μητσοτάκη και την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στον Γιάννη Αλαφούζο, με τον Δημήτρη Οικονόμου να σχολιάζει με τον δικό του τρόπο το χάσμα ανάμεσα στη θεωρία και στην εφαρμογή.