Κατάφεραν και πάλι να μπερδέψουν. Η πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για το νέο ΕΣΡ είχε ένα σοβαρό λάθος. Περιελάμβανε και τον διευθυντή της εφημερίδας «Επένδυσης», Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται. Συνεπώς, τα εννέα πρόσωπα της πρότασης έγιναν ήδη οκτώ και παλεύουν για έξι θέσεις στο ΕΣΡ.

Σίγουρη θεωρείται η καθηγήτρια Νομικής Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία ορίστηκε το 2014 από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ για το υπόλοιπο της θητείας του αποθανόντος Αρη Σταθάκη.

Οσο για τους υπόλοιπους που πρότεινε ο κ. Βούτσης, από τον χώρο της Αριστεράς προέρχονται ο Λαοκράτης Βάσσης, εκ των ιδρυτικών στελεχών του Συνασπισμού και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, έχοντας στελεχώσει ξανά το Συμβούλιο, η δημοσιογράφος Φανή Πετραλιά και ο καθηγητής του Παντείου, Γιώργος Πλειός, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί παλαιότερα για την προεδρία της ΕΡΤ.

Ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Ροδόλφος Μορώνης μπορεί να ορίστηκαν στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, αλλά παραιτήθηκαν όταν η ομάδα Σαμαρά επέβαλε λογοκρισία στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο Ρ. Μορώνης είχε οριστεί ξανά στο Συμβούλιο στο παρελθόν την περίοδο της Ν.Δ., ενώ και τα δύο πρόσωπα συμμετείχαν στην τελευταία υπηρεσιακή κυβέρνηση του Aυγούστου.

Οσο για τον Γιάννη Τζαννετάκο, τον πρώτο διευθυντή του «Αθήνα» 9,84, είχε διατελέσει επί Κ. Καραμανλή πρόεδρος του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου και διευθυντής του «Flash». Στις προτάσεις υπάρχουν και τα ονόματα ακόμη δύο πανεπιστημιακών καθηγητών, του Βασίλη Καραποστόλη και του Ανδρέα Νοταρά. 

Η δήλωση Αγγελόπουλου

«Δόθηκε στη δημοσιότητα από την πλευρά της κυβέρνησης λίστα υποψηφίων για το ΕΣΡ, στην οποίαν περιλαμβάνεται και το δικό μου όνομα, μετά βιογραφικού. Πληροφορώ φίλους και συναδέλφους μου ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενδιαφέρθηκα για μια τέτοια θέση και ότι ΟΥΔΟΛΩΣ επιθυμώ να ενδιαφερθώ τώρα για συμμετοχή μου στο ΕΣΡ.

ΥΓ.: Αν, δε, η κυβέρνηση με θεωρεί “καραμανλικό”, όπως διάβασα εδώ κι εκεί, πληροφορώ τον βαθιά νυχτωμένο διακινητή της πληροφορίας “κούνια που σε κούναγε”, καημένε!..».