Φαίνεται πως η πρώτη προσπάθεια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 17.711.841 ευρώ, με την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, απόφαση που ελήφθη στις 15 Απριλίου, δεν είχε αποτέλεσμα στο καθορισμένο διάστημα των 20 ημερών, έως τις 5 Μαΐου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος κοιτάει πώς θα περιορίσει κάτω από το 1% τα ποσοστά του Γιώργου Κυριακίδη, γιου του καταζητούμενου για την υπόθεση Proton Bank, Πέτρου Κυριακίδη, και της Ελένης Σκούρα. Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί το χάραμα της Δευτέρας 13 Ιουνίου, στις 7.30 το πρωί, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. «Οσοι μέτοχοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τους προσωρινούς τίτλους στο ταμείο της εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», αναφέρεται στην πρόσκληση.

Και το ζουμί είναι παρακάτω, για όσους δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά έως χθες είχαν βάλει τα επίμαχα ποσά στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού: «Μέτοχοι οι οποίοι παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους, που προβλέπονται από το καταστατικό της εταιρείας και τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία (άρθρο 1, παρ. 14 του Ν.2328/1995 όπως ισχύει), σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμόδιων διοικητικών Αρχών, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εταιρικά όργανα και στη Γενική Συνέλευση και οι μετοχές τους δεν εκπροσωπούνται και δεν ψηφίζουν».

Αραγε, η έρευνα που θα διενεργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επί της αίτησης της Ειδήσεις Ντοτ Κομ θα εξετάσει την περίπτωση των μετόχων που επιδιώκεται να… σβηστούν από το μετοχικό κεφάλαιο; Με απλά λόγια, ο Αλαφούζος βιάζεται να απαλλαγεί από τον απατεώνα συνεταίρο του.