Μετά τον υιό του Στ. Ψυχάρη, Παναγιώτη, ο οποίος προκάλεσε ουκ ολίγες συζητήσεις με την τοποθέτησή του περί δανείων που ελήφθησαν με… αέρα, αλλά και συνέχειας της εκπομπής του MEGA μέσω NOVA και OTE TV, ήρθε η σειρά του εκδότη της «Καθημερινής», Θ. Αλαφούζου, να εμφανιστεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που μελετά τη δανειοδότηση των ΜΜΕ.

Οπως και ο αδελφός του Γιάννης, έτσι και ο ίδιος, επέλεξε παρελκυστική τακτική, η οποία έγινε ιδιαίτερα εμφανής στις στιγμές που βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Μια εξ αυτών, ήταν όταν παρουσιάστηκε παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας όπου εκ παραδρομής είχε τυπωθεί και επισήμανση του συντάκτη προς τον αρχισυντάκτη να ελεγχθεί αν πρέπει να κρυφτεί μέρος της είδησης, γιατί στρεφόταν εναντίον φίλα προσκείμενου στο έντυπο, επιχειρηματία. Ανάλογος ήταν ο εκνευρισμός του όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι στην «Καθημερινή» εργάζονται δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι οικονομικών θεμάτων, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι μέλη σε γραφεία Τύπου μεγάλων τραπεζών.

Παράλληλα, όπως και ο Γ. Αλαφούζος, απέφυγε να δώσει σαφή εικόνα για τις συνθήκες με τις οποίες η εφημερίδα προχωρούσε σε σύναψη δανείων (με άκρως ευνοϊκούς όρους) με τις τράπεζες, αλλά και για επιχειρηματικές κινήσεις - όπως η αποχώρηση της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας από το Χρηματιστήριο Αθηνών πέρυσι τον Ιούνιο. Επίσης, παραδέχθηκε ότι η «Καθημερινή» δεν είναι κερδοφόρος και λειτουργεί -όπως είπε και ο αδελφός του για τον ΣΚΑΪ- λόγω των υπόλοιπων οικονομικών δραστηριοτήτων της οικογένειας (κυρίως στη ναυτιλία).

Ωστόσο, ο Θ. Αλαφούζος διαφοροποιήθηκε ανοιχτά από τον αδελφό του, όταν εκτίμησε ότι είναι πολύ καλύτερα να δίνεις εμπράγματες εγγυήσεις στις τράπεζες για να πάρεις δάνειο, παρά να παρέχεις την απλώς καλή σου φήμη ως προσωπική εγγύηση, όπως είχε υποστηρίξει ο τελευταίος ενώπιον των μελών της Εξεταστικής.

Δηλαδή τον… άδειασε κανονικότατα!