Ένας απο τους λόγους που επήλθε σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΔΟΛ, είχε να κάνει με την άρνηση του Σταύρου Ψυχάρη, να ικανοποιήσει το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του ειχε ζητήσει να ορίσει διευθυντή της εφημερίδας "Τα Νέα" τον δημοσιογράφο Βασίλη Μουλόπουλο.

Αρχικώς ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, απέρριψε με το άκουσμα της, την σχετική πρόταση, κλείνοντας την πόρτα της επιστροφής στην Μιχαλακοπούλου, στον επί χρόνια συνεργάτη του και κουμπάρο του. Εσχάτως, και βλέποντας την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Ψυχάρη, μέσω του Φώτη Μπόμπολα, να έχει στείλει μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου, ότι είναι διατεθειμένος, έστω και με καθυστέρηση δυο χρόνων, να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Τσίπρα.

Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος της χθεσινής επίσκεψης του Βασίλη Μουλόπουλου στο γραφείο του εκδότη του "Βήματος". Ανεξάρτητα, απο την συγκεκριμένη εξέλιξη, αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, το ημερήσιο φύλλο του ΔΟΛ, έχει χαμηλώσει τους τόνους της κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο των "Νέων" που αναδεικνύει ως πρώτο θέμα το Κυπριακό. Αντίστοιχο θέμα έχει επιλέξει και η εφημερίδα "Έθνος" του Φώτη Μπόμπολα.

Αξίζει: Την περίοδο που ο Ψυχαρης απέρριπτε την πρόταση Τσίπρα για τον Μουλόπουλο, ο Φώτης Μπόμπολας, έλεγε το μεγάλο "ναι", αναβαθμίζοντας τον Μπάμπη Παπαδάκη, στην θέση του διευθυντή του "Έθνους".