Κατά κοινή παραδοχή, ο ισχυρός άνδρας της 24Μedia ∆ηµήτρης Μάρης ανήκει στην κατηγορία των ανερχόµενων παικτών της µιντιακής πιάτσας.

Έχοντας τοποθετηθεί εγκαίρως στην αγορά του διαδικτύου, καταγράφει σηµαντικό προβάδισµα σε σχέση µε τους νέους παίκτες. Εσχάτως, ο καλός επιχειρηµατίας ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στον χώρο των συµβατικών Μέσων, αποτολµώντας τη δηµιουργία του δεύτερου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθµού. Η αλήθεια είναι ότι µέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει καταφέρει να κερδίσει σηµαντικό έδαφος στη δύσκολη µάχη των ερτζιανών.

Και, ενώ είχε ακουστεί το όνοµά του όταν «έτρεχε» η διαδικασία αύξησης µετοχικού κεφαλαίου στο Mega, τελικώς και παρά τις προτροπές της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα απέφυγε κάθε ανάµειξη τόσο µε το Μεγάλο Κανάλι όσο και µε τη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών. Όπως αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν, «ο Μάρης διαχρονικά κάνει προσεκτικές κινήσεις σε όποια σκακιέρα κι αν παίζει». Εσχάτως, και µε αφορµή την απόκτηση του Πήγασου από τον Ιβάν Σαββίδη, εµφανίστηκε εκ νέου στην κεντρική σκηνή των media.

Τότε, και µε αφορµή τη συµφωνία µε τον οµογενή επιχειρηµατία, αρκετοί έσπευσαν να καλλιεργήσουν το σενάριο που τον ήθελε να «παίζει» µαζί µε το πρώην αφεντικό του Πήγασου Φώτη Μπόµπολα. Ο βασικός λόγος που ευδοκίµησε η συγκεκριµένη σεναριολογία είχε να κάνει µε το γεγονός ότι οι κ. Μάρης και Μπόµπολας είναι συνεταίροι στη στοιχηµατική εταιρεία «Στοίχηµαν». Μάλιστα, κάποιοι -και δεν ήταν λίγοι- υποστήριζαν ότι ο πρώην εκδότης του «Έθνους» είχε γνωρίσει τον σηµερινό µε τον Ιβάν Σαββίδη την περίοδο που ο πρώτος διαπραγµατευόταν την πώληση του Πήγασου στον οµογενή επιχειρηµατία.

Το αφεντικό της 24Μedia διατήρησε αυτόνοµο δίαυλο επικοινωνίας µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ, µε αφορµή και το κλείσιµο της χορηγίας µε τη «Στοίχηµαν». Με απλά λόγια, η σχέση Σαββίδη Μάρη δεν συνδέεται σε κανένα πεδίο µε τον Μπόµπολα. Απεναντίας, καλά ενηµερωµένες πηγές ανέφεραν στη στήλη ότι το αφεντικό της 24Μedia και νυν εκδότης του «Έθνους» έχει επιλέξει να κρατήσει αποστάσεις και µάλιστα ασφαλείας, τόσο από τον Φώτη Μπόµπολα όσο και από τη σύζυγό του.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι όχι µόνο δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανάµειξη του πρώην εκδότη στο νέο εκδοτικό εγχείρηµα, αλλά απεναντίας ο κ. Μάρης βρίσκεται γενικότερα σε φάση γενικότερης αποστασιοποίησης από τον συνεταίρο του. Σε ό,τι αφορά τώρα τις πρώτες ηµέρες του «Έθνους», η αλήθεια είναι ότι επικρατεί συγκρατηµένη αισιοδοξία, αφού οι επιτελείς του φύλλου θα περιµένουν να δουν πού θα «καθίσει» κυκλοφοριακά η εφηµερίδα.