Στην απόλυση ενός συντάκτη του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οδήγησε ένα μάλλον ασυνήθιστο περιστατικό στην αίθουσα σύνταξης. 

Το βράδυ της Τετάρτης, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έβγαλε δελτίο τύπου για τις φετινές κρίσεις σμηνάρχων.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την αναδημοσίευσε, όπως συνηθίζει, στο δελτίο τηλεγραφημάτων του προς τους συνδρομητές (εφημερίδες, κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδες). 

Ωστόσο, ο τίτλος του τηλεγραφήματος ήταν κάπως... δημιουργικός: 

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΎΠΟΥ - ΥΠΕΘΑ - ΓΕΑ- Έρποντας και γλύφοντας [sic] σαν εκκρεμές, δίνοντας γη και ύδωρ, ανεβαίνεις ψηλά όπως η μαϊμού και μένεις μετά με την μπαν'ανα [sic]».

Ίσως το ορθογραφικό λάθος στο «γλείφοντας» (εκτός αν ο ποιητής μιλούσε για γλύπτη ή άγαλμα) και ο τόνος στο «μπανάνα» να έδειχναν την βιασύνη του συντάκτη να δημοσιεύσει το τηλεγράφημα. Ο τίτλος προκάλεσε απορίες, μειδιάματα και διάφορες εικασίες στα δημοσιογραφικά γραφεία για τα κίνητρα του συντάκτη.

Έπειτα από λίγο, το τηλεγράφημα εξαφανίστηκε από το σύστημα του ΑΠΕ. Ως γνωστόν, βέβαια, στο Διαδίκτυο τίποτε δεν εξαφανίζεται και αρκετοί το είχαν ήδη πάρει screenshot. Το πρακτορείο έστειλε νέο τηλεγράφημα σχετικά, αυτή την φορά, με το ίδιο το περιστατικό.

«Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά συγγνώμη από τους συνδρομητές του για τη δημοσίευση δήθεν ανακοίνωσης του ΓΕΑ, η οποία ουδεμία σχέση είχε με το ΓΕΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήδη ελήφθησαν μέτρα για το απαράδεκτο αυτό γεγονός» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συντάκτης που ευθυνόταν για το συγκεκριμένο λάθος απολύθηκε από τον διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλλο, ο οποίος σημείωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του.