Στην ενίσχυση του προγράμματος και κατ’ επέκταση στην αύξηση της τηλεθέασης έχουν ρίξει το βάρος τους οι επιτελείς του Open του Ιβάν Σαββίδη, εν μέσω της έντονης φημολογίας περί επικείμενων αλλαγών ακόμη και στα υψηλά κλιμάκια του καναλιού, αλλά και των συνεχών ελέγχων στα οικονομικά από τους συνεργάτες του επιχειρηματία. Σε μια προσπάθεια να δοθεί ισχυρό στίγμα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων των επόμενων μηνών, έρχεται στη βραδινή ζώνη η νέα εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή «Open Mind» με την Ελλη Στάη, η οποία έπειτα από διαδοχικές αναβολές (επρόκειτο να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου), θα κάνει τελικώς πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Εκτός των άλλων, στόχος είναι να ταυτιστεί απόλυτα ο νεοσύστατος τηλεοπτικός σταθμός με το παρελθόν της «σιδηράς κυρίας των ειδήσεων» στις κρίσιμες κάλπες των προηγούμενων ετών και ως εκ τούτου να δοθεί η πολυπόθητη ώθηση στον ενημερωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη θέτουν εμμέσως -σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον- πλην σαφώς ζήτημα σχετικά με την πολιτική γραμμή του καναλιού, επισημαίνοντας πως η ξεκάθαρα φιλοκυβερνητική στάση σε μια περίοδο που τα δημοσκοπικά δεδομένα καταγράφουν πτώση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα επί της ουσίας περιορίζει την όποια δυναμική θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο ούτως ή άλλως δύσβατο μονοπάτι της ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, κάνουν λόγο για ανάγκη επαναφοράς της λογικής των ίσων αποστάσεων από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, όπως συνέβη την περίοδο των ανοιγμάτων Σαββίδη στην πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τονίζουν, δε, ότι χάθηκε πολύτιμο έδαφος από τη «χαλαρή» αντιμετώπιση του «Μακεδονικού» (με φόντο και τη δραστηριοποίηση του Πόντιου επιχειρηματία στην περιοχή μέσω του ΠΑΟΚ, της Σουρωτής και του Macedonia Palace), το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Τροχοπέδη, βεβαίως, σε αυτές τις εισηγήσεις συνιστά η πλήρης γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του Ιβάν και του Μεγάρου Μαξίμου και οι συνεπακόλουθες επισκέψεις του διδύμου Καλημέρη-Μιχαλέλη στην Ηρώδου Αττικού.