Να δοθεί παράταση κατάθεσης προσφορών κατά 37 ημέρες στο διαγωνισμό για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ι. Μπενίσης.

«Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του πλήθους των διαγωνιζόμενων, που αποβαίνει προς όφελος της Εταιρείας αλλά και του δημοσίου συμφέροντος, αποφασίσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο να δώσουμε παράταση κατάθεσης προσφορών κατά 37 ημέρες», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου.

Υπενθυμίζεται ότι θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, μετά από σχετικό δημοσίευμα όπου αποκαλύφθηκε η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Γιάννη Μπενίση, να προχωρήσει προεκλογικά το έργο-εξπρές των 325 εκατ. ευρώ για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας.  

Μάλιστα υπό το βάρος των αποκαλύψεων των «Παραπολιτικών» για τον διαγωνισμό –εξπρές που έσπευσε να βάλει ο κ. Μπενίσης μια ημέρα μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έξι ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, άρχισε ένα γαϊτανάκι τακτικών ελιγμών, που στόχο έχουν να βγάλουν τον κ. Μπενίση από το κάδρο, αλλά ταυτόχρονα να του επιτρέψουν να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησε.

Ο κ. Μπενίσης μάλιστα, έστειλε και απαντητική επιστολή ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (!) με ημερομηνία σύνταξης την Κυριακή 16 Ιουνίου (!), με την οποία επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιβεβαιώνοντας όμως μέχρι κεραίας όσα αποκάλυψαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Στη συνέχεια έστειλε επιστολή στους  εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, με την οποία επί της ουσίας παριατούνταν, όπως προέβαλε πλειάδα δημοσιευμάτων του Τύπου. 
Στη συνέχεια, όμως, επιχείρησε να εμφανίσει την επιστολή αυτή ως προειδοποίηση ότι τυχόν παραμονή  του στην θέση του και μετά τις 26 Ιουνίου, που λήγει η θηεία του, θα γίνει προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης λόγω της σχέσης του με την Ρένα Δούρου. 
Και τελικά, προχθές η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότιδεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Μπενίση. 

Μετά τις αντιδράσεις για τους χειρισμούς του, αλλά και έπειτα από τις αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ο κ. Μπενίσης αποφάσισε να δοθεί παράταση κατάθεσης προσφορών κατά 37 ημέρες στο διαγωνισμό για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας.

Στην ανακοίνωση η ΕΥΔΑΠ  και ο κ. Μπενίσης, πέρα από την παράταση του διαγωνισμού αναφέρονται και στα τελευταία 20 χρόνια, σημειώνοντας ότι "στην ΕΥΔΑΠ διεξάγεται διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, με συχνότητα περίπου ανά 5 χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ", το οποίο όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπενίσης, αν και με την παράταση των 37 ημερών στην κατάθεση των προσφορών, παραδέχεται και την αδικαιολόγητη  "σπουδή" του να προχωρήσει το έργο προεκλογικά. Στη συνέχεια κάνει λόγο για "πόλεμο συμφερόντων" με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι "δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο επιχειρηματικό παιχνίδι κανενός".