Τα εύσημα από τον Γάλλο πρέσβη Patrick Maissonavve απέσπασε η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για τον δρόμο της ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας με την Ευρώπη, που έχει ανοίξει η Ελλάδα προκειμένου να προσελκύσει νέους επενδυτές.

 «Θέλω να εξάρω την αφοσίωση της Ελληνικής Κυβέρνησης στη νέα «Πράσινη Συμφωνία» της  Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματική ουδέτερη ήπειρος έως το 2050, τόνισε ο  Γάλλος πρέσβης Patrick Maissonavve και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει το δυναμικό να εξελιχθεί σε hub των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

 Απευθυνόμενος ωστόσο προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε: « Κύριε Υπουργέ, είσαστε πολύ πειστικός σε όσα είπατε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είμαι ειλικρινά εντυπωσιασμένος απ’ όσα έχει επιτύχει τον τελευταίο χρόνο η Ελληνική Κυβέρνηση στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων.

Κύριε Υπουργέ, όπως είπατε, χαράζετε τον δρόμο για να δημιουργήσετε ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους ξένους επενδυτές, ιδίως τους Γάλλους.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια».

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κεντρικός ομιλητής, στο 5ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης,  που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace Hotel στην Κηφισιά.