Το υπουργείο Οικονομικών έχει στις προθέσεις του να δώσει επιπλέον κίνητρα στους πολίτες για την συγκέντρωση αποδείξεων, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Το σχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου παρουσίασε η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Ποιες αποδείξεις αναμένεται να μετράνε διπλά και το σενάριο να μειώνουν τον φόρο εισοδήματος.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο φοροτεχνικός κ. Αντώνης Μουζάκης που τόνισε ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουν υποχρέωση να συγκεντρώνουν το 30% των εισοδημάτων τους σε αποδείξεις, αλλιώς υπάρχει “πέναλτι”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναξιολογήσει το συγκεκριμένο μέτρο λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Ενώ έδωσε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη μείωση ενοικίου. Όπως είπε, σχετικά με την υποχρεωτική μείωση, «δεν έχουμε δει να δημοσιεύεται κάποια απόφαση τον Οκτώβριο. Ομως, ισχύει η δυνατότητα σύναψης προαιρετικής μείωσης του ενοικίου μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών. Για τον Σεπτέμβριο ήταν για όλο το λιανεμπόριο και πιστεύουμε ότι αυτό θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους για τον Οκτώβριο» είπε μεταξύ άλλων.