Στην επιτυχή έκδοση ελληνικού ομολόγου διαρκείας 30 ετών, για πρώτη φορά μετά το 2005 κάνει λόγο η ιστοσελίδα της Handelsblatt με ανταπόκριση από την Αθήνα .Ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι «με την έκδοση ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών (Χρήστος Σταϊκούρας) ενισχύει τη ρευστότητα σε μία κρίσιμη συγκυρία. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του προϋπολογισμού. Τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση είχε χορηγήσει οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους σχεδόν 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, ίση με το 15% του ΑΕΠ, για να στηρίξει παραπαίουσες επιχειρήσεις και να διατηρήσει θέσεις εργασίας».

Η γερμανική εφημερίδα το παράδοξο της υπόθεσης, ότι δηλαδή οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης δεν συνιστούν (ακόμη) τα ελληνικά ομόλογα για επενδύσεις. «Η Ελλάδα απέχει από την επενδυτική βαθμίδα δύο σκαλοπάτια για την Fitch και τη Scope Ratings, τρία σκαλοπάτια για τη Standard & Poors, τη Moody's και την DBRS. Γι αυτό πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων δεν μπορούν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα. Αγοράζουν όμως οι θεσμικοί επενδυτές. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι αυτό.

Τα ελληνικά χρεόγραφα είναι από τα λίγα κρατικά ομόλογα στην ευρωζώνη με θετική απόδοση. Επιπλέον οι επενδυτές ποντάρουν σε μελλοντικά κέρδη και μέχρι στιγμής αυτή η προσδοκία εκπληρώνεται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg τον περασμένο χρόνο τα ελληνικά ομόλογα απέφεραν αποδόσεις γύρω στο 25%, κατά μέσο όρο. Το ό,τι τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ελκυστικά, παρά την αρνητική αξιολόγηση, οφείλεται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία, στα πλαίσια του έκτακτου προγράμματος PEPP αγοράζει ελληνικά ομόλογα, παρά τον χαρακτηρισμό τους ως non-investment-grade».