Η πανδημία με τις μεταλλάξεις της έχει κάνει και μεταλλάξεις στις τουριστικές αγορές δήλωσε στον Παλμό Ρόδου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία για το δίμηνο Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, καθώς θα καθορίσει και την φετινή πορεία του τουρισμού στη χώρα μας.

Ο κ. Τάσιος έχει σημειώσει μιλώντας στο MEGA ότι ο Αύγουστος, εκτός από την Εύβοια, αποτελεί για την χώρα μας τον μήνα που θα δώσει την μεγάλη ώθηση στον τουρισμό. Η Εύβοια όπως σημείωσε έχει χάσει την σεζόν λόγω των πυρκαγιών, αλλά για την υπόλοιπη χώρα και την οικονομία, υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Φυσικά, όπως τόνισε όλα θα καθοριστούν και από την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

 «Φαίνεται πως έχουμε πολλά κρούσματα κοροναϊού κάτι που προς το παρόν δεν θα αλλάξει λόγω της διασποράς που υπάρχει. Υπάρχουν περιοχές που δοκιμάζονται από τα Lockdown όπως η Ζάκυνθος τα Χανιά η Μύκονος. Υπάρχει προβληματισμός», τόνισε ο κ. Τάσιος.

 Όσο για τις πυρκαγιές ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε ότι, δεν έχουν προκαλέσει κύμα φυγής τουριστών από τη χώρα. Τη μεγαλύτερη ζημία όπως τόνισε έχει υποστεί η Εύβοια.

Στο 80% η πληρότητα

«Εν μέσω της πανδημίας ο Αύγουστος πάει καλά αφού η πληρότητα στα καταλύματα φθάνει και το 80%. Οι περιοχές που δεν πάνε καλά είναι ελάχιστες. Στις παράκτιες περιοχές ο τουρισμός, εξελίσσεται καλά μέχρι το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου», είπε και πρόσθεσε πως ο τουρισμός θα πάει καλά και για το Νότιο Αιγαίο μέχρι το τέλος Αυγούστου.

 «Το Νότιο Αιγαίο θα πάει καλά τουριστικά όλο τον Αύγουστο. Θα υπάρξει ενίσχυση και με τους Έλληνες τουρίστες», τόνισε.

 Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες από τη Βρετανία ο κ. Τάσιος τόνισε πως υπάρχει αναμονή για την εξέλιξη των κρατήσεων και των αφίξεων.

 «Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν οι αφίξεις των τουριστών από τη Μ. Βρετανία ενώ καλά εξελίσσεται η Γερμανική Αγορά. Το στοίχημα είναι πως θα εξελιχθεί τουριστικά το δίμηνο Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου. Τότε θα μπορούμε να κάνουμε τη σύγκριση με την περσινή σεζόν», τόνισε ο κ. Τάσιος.

 Υπάρχουν όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ οι δυνατότητες να εξελιχθεί πολύ καλά η τουριστική κίνηση από το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Αυγούστου αρκεί να πάμε σε καλύτερα επίπεδα σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 «Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν την εξέλιξη των κρουσμάτων. Πάμε ημέρα με την ημέρα», τόνισε.