Το Διοικητικό Συμβούλιο της Avramar Seafood Group, της κορυφαίας εταιρείας λαβρακιού και τσιπούρας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο σημερινός πρόεδρός της, Thor Talseth, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, με ισχύ από την 1η Μαΐου 2022. Θα αντικατασταθεί στο ρόλο του Προέδρου από τον Craig Tashjian, Διευθύνοντα Εταίρο στην AMERRA Capital, πλειοψηφικό μέτοχο της Avramar.

Thor_Talseth
«Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε έναν ισχυρότερο και πιο έμπειρο Διευθύνοντα Σύμβουλο από τον Thor, ο οποίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας και της ανάπτυξης της Avramar από την ίδρυσή της. Με την ανάπτυξη να επιστρέφει στην παγκόσμια οικονομία, έχουμε δει μια ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της Avramar. Ο διορισμός του Thor θα επιταχύνει περαιτέρω τις επιδόσεις και τη στρατηγική μας ανάπτυξη» ανέφερε ο κ.Tashjian.

Σχολιάζοντας την είδηση, ο κ. Danny Dweik, Επικεφαλής Βιομηχανίας στην Εταιρεία Επενδύσεων Mubadala, και συν-επενδυτής στην Avramar, δήλωσε: «Με την βαθιά κατανόηση της εταιρίας αλλά και ολόκληρου του τομέα της υδατοκαλλιέργειας, ο Thor είναι η ιδανική επιλογή για να προωθήσει την εταιρία»

Ο κ. Talseth έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή βιομηχανία θαλασσινών και υδατοκαλλιέργειας ως επενδυτής, ανώτερο στέλεχος και τραπεζίτης με επίκεντρο τον κλάδο. Διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Avramar τον Ιούνιο του 2016 και είναι ιδρυτικός εταίρος της Neptune NRCP LLC. Πριν από αυτό, ήταν επικεφαλής ιδιωτικών κεφαλαίων στην AMERRA Capital Management LLC.

«Νιώθω μεγάλη τιμή και ενθουσιασμό για την ευκαιρία που μου δίνετε να οδηγήσω την Avramar στο επόμενο κεφάλαιο της εξέλιξής της και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει οι ιδιοκτήτες. Ο νέος μου ρόλος θα μου επιτρέψει να αξιοποιήσω τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί και να επιταχύνω τον ρυθμό μας προς νέες ευκαιρίες καινοτομίας, επέκτασης και ανάπτυξης» ανέφερε ο κ.Talseth.

H Avramar επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και παραγωγή των παγκοσμίως αναγνωρισμένων μεσογειακών ειδών Λαβρακιού και Τσιπούρας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει μια σειρά από εξίσου νόστιμα είδη όπως Κρανιό και Φαγκρί. Η εταιρεία εφαρμόζει νέες τεχνολογίες και διαδικασίες για τη βελτίωση τόσο της αποδοτικότητας παραγωγής όσο και της ποιότητας των προϊόντων, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευσή της στα παγκόσμιας κλάσης πρότυπα βιωσιμότητας.