Όπως απορρέει της έρευνας που έκανε η Cardlink, στο ίδιο επίπεδο με τα Χριστούγεννα του 2021 κυμάνθηκαν οι αγορές του ίδιου διαστήματος, 23-31 Δεκεμβρίου, το 2022.  

Μάλιστα, το ρεκόρ σε ένα λεπτό έγινε την παραμονή Χριστογέννων, αφού οι συναλλαγές με κάρτα έφτασαν τις 5,913. 

Σημειώθηκε αύξηση στα αυτονόητα, δηλαδή στις διαδράσεις που δεν επιτρέπονταν την προηγούμενη χρονιά λόγω της πανδημίας: Οι συναλλαγές σε fast food παρουσίασαν αύξηση 50%, σε εστιατόρια 47% και σε καφέ-μπαρ 38%.



Την πρωτιά στις online συναλλαγές κατέλαβε ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών και των στοιχημάτων, αλλά σημαντική αύξηση παρουσίασαν επίσης και οι online κρατήσεις εισιτηρίων για τρένα (+45%) και οι online φορτίσεις για τα διόδια (+49%). Παραδοσιακά, οι γιορτές αποτελούν ιδανική ευκαιρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις. Κορυφαία επιλογή των καταναλωτών για τις ημέρες 23/12-8/1 αποτέλεσαν οι νομοί Ευρυτανίας, Τρικάλων, Πέλλης, Δράμας και Καρδίτσης, δημοφιλείς χριστουγεννιάτικοι προορισμοί.

Τα δεδομένα από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με κάρτα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις την περίοδο των εορτών (23/12-8/1) συγκέντρωσε, επεξεργάστηκε και παρουσιάζει απολογιστικά η Cardlink, μέλος της Worldline, του ηγέτη στην ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών και υπηρεσιών διαχείρισης συναλλαγών.