Στην τελική ευθεία πληροφορούμαι ότι έχει εισέλθει το πολυσυζητημένο deal για την πώληση της ΑΚΤΩΡ στον Κύπρο Τσέντα και τον δικό μας μπαρμπα-Δημήτρη Κούτρα.

Δεν ξέρω και, μεταξύ μας, δεν με πολυενδιαφέρει τι θα γίνει, αν θα γίνει και, κυρίως, πότε θα γίνει σε σχέση με τις υπογραφές. Απεναντίας, γνωρίζω, και μάλιστα από (σχετικά) πρώτο χέρι, ότι ο επικεφαλής της Wade Adams τις τελευταίες ώρες άρχισε να προβληματίζεται με κάτι φίδια που προφανώς έχει αρχίσει να βλέπει. Και για μην παρεξηγηθώ και αρχίσουν πρωί πρωί τα τηλέφωνα, σπεύδω να διευκρινίσω πως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα φίδια που βλέπει ο Τσέντας σχετίζονται (άμεσα) με το κυοφορούμενο deal.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει και πιάνω (γενικώς) στον αέρα κάτι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση, και δη ο αρμόδιος επί των Υποδομών υπουργός, που δεν είναι άλλος από τον Καραμανλή τον Γ’, δεν δείχνει ενθουσιασμένος από την είδηση της επιστροφής του μπαρμπα-Κούτρα στις κατασκευές. Και έχει άρνηση γιατί δεν έχει πάει ένας χριστιανός να του πει ότι παρέα με τον Κούτρα θα είναι ο Μπόμπολας και ο Απόστολος ο Αλλαμανής, που, αν και δεν έχει μαντίλι να κλάψει, την έχει δει εκ νέου επενδυτής.

Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία με τον Κούτρα μου θυμίζει τα γεροντάκια (ήρωες) του Muppet Show.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 11/2