Στα μαγαζιά έχουν «ξεχυθεί» από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα οι καταναλωτές για να κάνουν έρευνα αγοράς, για το Πασχαλινό τραπέζι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην αγορά του Πειραιά οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι σημειώνονται στα 11 ευρώ το κιλό και στα 10 ευρώ το κιλό για το κοκορέτσι.

Οι καταστηματάρχες έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται από νωρίς να υποδεχθούν τον κόσμο. Οι πολίτες ρωτούν για τις τιμές και εξετάζουν την καλύτερη επιλογή. Παράλληλα, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, πολλοί έχουν κάνει ήδη την παραγγελία τους για το Πασχαλινό τραπέζι. Τέλος, από την Μ. Τετάρτη (12/4) και μετά, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί αρκετά.



Κάτω από 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ το αρνί και το κατσίκι 

Οπως, ανέφερε την Πέμπτη (6/4) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ, η τιμή για το αρνί και το κατσίκι βρίσκεται στα 9,90 ευρώ το κιλό, μετά την ένταξη τους στο «Καλάθι του Πάσχα». Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι η τιμή των αμνοεριφίων παραμένει η ίδια με πέρσι και θα ισχύει για όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, οι καταναλωτές που προετοιμάζονται για το Πασχαλινό τραπέζι, ψάχνουν να αγοράσουν τις κατάλληλες σούβλες και ψησταριές για το αρνί, το κοκορέτσι και το κατσίκι. Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4), αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Η τιμή των μετάλλων έχει διπλασιαστεί από το 2019 και έπειτα, οπότε οι ψησταριές έχουν σημειώσει και αυτές άνοδο. Μία απλή ψησταριά με σούβλα, μπορεί να ξεκινήσει από 60 έως 70 ευρώ, ενώ μία πιο hi-tech μπορεί να ξεπεράσει και τα 270 ευρώ.

Τα κάρβουνα θα είναι 0,3 έως 0,5 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με το 2022, ανά κιλό με την τιμή τους να σημειώνεται μεταξύ 1,3 ευρώ και 1,5 ευρώ.