Άλλαξε και επισήμως χέρια ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, το «Corfu Palace», που από τη δεκαετία του ’50 έβαλε την Κέρκυρα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα στο χάρτη του οργανωμένου τουρισμού της Ευρώπης.

Ο Χρήστος Φωκάς, ιδιοκτήτης του «Corfu Palace» από το 1990, μεταβίβασε το ιστορικό ξενοδοχείο στον Ολλανδό Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής της πολυεθνικής Reggeborgh Invest.

Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, το τίμημα της πώλησης έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ, έπειτα από συζητήσεις που διήρκεσαν περίπου ένα χρόνο. Ύστερα από 33 χρόνια στο τιμόνι του «Corfu Palace», ο Χρήστος Φωκάς αποχαιρέτησε με μια συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή το προσωπικό και το διευθυντή του ξενοδοχείου, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που το αγάπησαν.

Ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Κέρκυρα, όπου περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του, στην εξοχική κατοικία που έχει αγοράσει στο νησί των Φαιάκων. Επιπλέον, το 2020 απέκτησε το περίφημο «Κόκκινο Σπίτι» ή «Antico Rosso» από τον οίκο Sotheby’s έναντι 8 εκατ. ευρώ. Το υπέροχο αυτό σπίτι του 17ου αιώνα κατασκευάστηκε στα ερείπια ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα. Ανήκε σε μία από τις προεξάρχουσες οικογένειες της Κέρκυρας.

Πρώτος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ήταν ο ευγενής Τζιοβάνι Κουρκουμέλι, ο οποίος έφτασε το 1750 από την Κεφαλονιά. Ο Χένρι Χόλτερμαν ζήτησε και έλαβε μαζί με τη σύζυγό του και το γιο του την ελληνική υπηκοότητα. Είναι επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας στην Κέρκυρα. Πέρυσι δώρισε ένα υπερσύγχρονο σκάφος στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος της Κέρκυρας.

Το «Corfu Palace» σχεδιάστηκε το 1954 από τον Περικλή Σακελλάριο, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του και σε άλλα εμβληματικά κτίρια του νησιού, όπως το Δημοτικό Θέατρο, η Εθνική Τράπεζα στην Ανουντσιάτα, το Τελωνείο στο λιμάνι. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται τα ψηλά ταβάνια, τα μαρμάρινα δάπεδα, οι μεγάλες μαρμάρινες κολόνες και μια υπέροχη μαρμάρινη σκάλα που βρίσκεται στο λόμπι. Οι μαρμάρινες κολόνες και η σκάλα θυμίζουν την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. 

Το 1990 ο επιχειρηματίας Χρήστος Φωκάς, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελβετία, εξαγόρασε το «Corfu Palace» και προχώρησε σε εκτεταμένη ανακαίνισή του. Έτσι, το ξενοδοχείο φιλοξένησε το 1994 τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά της Κέρκυρας. Tο «Corfu Palace» προσφέρει 106 κομψά και άνετα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων superior δωματίων και σουιτών, όλα διακοσμημένα με μαρμάρινα μπάνια, βεράντες ή μπαλκόνια και εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Σε απόσταση αναπνοής από την Παλιά Πόλη και την πλατεία Σαρόκο, τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες της Κέρκυρας, το «Corfu Palace» βρίσκεται σε προνομιακή θέση και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα προχωρήσουν σε ανακαίνιση του κτιρίου, μόλις ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική σεζόν.