Νέα επίσκεψη πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία του προγράμματος της «μόνιμης μείωσης τιμών».

Αυτή τη φορά, από υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ Μασούτης στο Γαλάτσι, ο κ. Σκρέκας μεταξύ άλλων σημείωσε πως η πορεία του προγράμματος έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της κυβέρνησης, έχοντας μέχρι χθες ενταχθεί 650 προϊόντα από 53 εταιρείες. Όπως τόνισε ο υπουργός, ο επόμενος στόχος είναι τα 1.000 προϊόντα που καλύπτουν βασικές ανάγκες ενός νοικοκυριού.

Τι είναι το πρόγραμμα Μόνιμη Μείωση Τιμών

Tην ειδική σήμανση για τα προϊόντα που θα έχουν για έξι μήνες έκπτωση 5% βρίσκουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές με τη νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης «Μόνιμη Μείωση Τιμής» στη μάχη κατά της ακρίβειας, με άμεσο στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση.

Ως τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό της μείωσης θα λαμβάνεται η τιμή ραφιού στις 19/9/23.

Ορίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να τοποθετήσουν στο ράφι με τα προϊόντα μειωμένης τιμής ειδικό σήμα που φέρει συγκεκριμένες επισημάνσεις και προδιαγραφές, όπως περιγράφονται στη νέα Υπουργική Απόφαση.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (Δ.Ι.Μ.Ε.Α.) είναι η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση τιμής.

Η υπουργική απόφαση για «κλειδωμένες» τιμές τουλάχιστον κατά 5% και για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών έχει ήδη δημοσιευτεί και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου σε ποια προϊόντα, ποιων εταιρειών έχουν δεχθεί ανατιμήσεις από τους προμηθευτές.