Στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» προβλέπονται περισσότεροι δυνητικοί δικαιούχοι για το voucher. Η Προγραμματική Συμφωνία υπεγράφη σήμερα από την υπουργό Τουρισμό, Όλγα Κεφαλογιάννη,

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο νέος κύκλος του προγράμματος που μπαίνει σήμερα σε τροχιά υλοποίησης θα αξιοποιήσει αυξημένους πόρους, καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου κύκλου θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε με πρόσφατη διάταξη νόμου που έφερε το Υπουργείο Τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους, καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ στους ευεργετούμενους δικαιούχους που θα λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. Παράλληλα το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον Α' κύκλο.

Τουρισμός για Όλους: Τον Ιανουάριο ανοίγει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του νέου έτους και έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία, όπως τονίζει το Υπουργείο Τουρισμού.