Την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε η συγχώνευση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας, με την Παγκρήτια Τράπεζα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Μηλιώτης βρέθηκαν στα γραφεία της Παγκρήτιας και υπέγραψαν το κείμενο της νομικής συγχώνευσης.

Θα ακολουθήσει η λειτουργική συγχώνευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση του συνόλου των πληροφοριακών συστημάτων των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Παγκρήτια Τράπεζα ισχυροποιεί τη θέση της στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας

Με την απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας, η Παγκρήτια Τράπεζα ισχυροποιεί τη θέση της στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας και σε συνδυασμό με το υφιστάμενο δίκτυό της στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί μία ισχυρή «βάση» στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της περιοχής. Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία καταγράφεται ισχυρή ζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, Χρηματοδοτικά προγράμματα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων).

Βασικός στόχος της Παγκρήτιας είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και πελατοκεντρικού τραπεζικού οργανισμού, ικανού να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει τέσσερα σημεία παρουσίας στους νομούς Σερρών και Κατερίνης. Με την απορρόφηση της, η Παγκρήτια Τράπεζα επεκτείνει το δίκτυο της σε ολόκληρη την Ελλάδα με πάνω από 50 καταστήματα.