Μία κλαδική σύμβαση-σταθμός μεταξύ ΣΕΒ και εργαζομένων στις τσιμεντοβιομηχανίες, με συνολικές αυξήσεις 14% στην ωρίμανσή τους για τη διετία 2023-24, ανοίγει το μισθολογικό ζήτημα για τον ιδιωτικό τομέα, καθώς προοιωνίζεται αυξήσεις αρκετά πάνω από το 5% που είχε αρχικά υπολογιστεί για τη νέα χρονιά.

Η σύμβαση που συμφώνησε ο ΣΕΒ για τους εργαζόμενους στα τσιμέντα, με έναρξη ισχύος από την 1η Ιανουαρίου 2023, προβλέπει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα βασικά ημερομίσθια ανά ειδικότητα εργαζομένων σε τρεις δόσεις:

+5% από 1/1/2023, +5% από 1/4/2023 και +4% από 1/1/2024 «ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και επιχειρήσεων». Η εξέλιξη αυτή καλλιεργεί βάσιμες προσδοκίες ότι η πρόταση του ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό θα ξεκινά πάνω από το 4%, καθώς παραδοσιακά ο συνδικαλιστικός φορέας των βιομηχάνων ήταν ιδιαίτερα σκληρός στις διαπραγματεύσεις. Έτσι, με βάση τα σενάρια και τις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, ο κατώτατος μπορεί να αυξηθεί από 6%-6,5%, όπως είχε αποκαλύψει ήδη από τις 13 Δεκεμβρίου η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ».

Το στίγμα δίνει σε δήλωσή του και ο πρόεδρος των βιομηχάνων, Ευθύμιος Βιδάλης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για τις τσιμεντοβιομηχανίες, όπου σημειώνει ότι «ο ΣΕΒ αποδεικνύει συνεχώς έμπρακτα τη δέσμευση του συνδέσμου στον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, καθώς και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης».

Η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα εκκινήσει εκ νέου στο τέλος Ιανουαρίου, ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος μισθός εντός του Μαΐου.

Με δεδομένα αυτά τα ποσοστά των αυξήσεων, ο νέος μισθός θα κυμανθεί από τα 780 στα 820 έως τα 830 ευρώ, οπότε θα απομένουν 120 έως 130 ευρώ -επιπλέον έως το 2027 για να επιτευχθεί ο στόχος για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 22 Δεκεμβρίου