Nέο μέτρο απέναντι στην αισχροκέρδεια φέρνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο τα προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί στα σούπερ μάρκετ δεν θα μπορούν να μπουν σε προσφορές οι οποίες προφανώς θα ήταν πλασματικές.

«Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μια σοβαρή νομοθετική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές. Για παράδειγμα δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί και άρα δεν είναι πραγματικές εκπτώσεις», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια

Η ακρίβεια έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο λένε από την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι στόχος είναι οι μόνιμες αυξήσεις του εισοδήματος που θα παραμείνουν και όταν ο πληθωρισμός υποχωρήσει.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν πιστεύαμε ότι με 680 ευρώ ζεις άνετα στην Ελλάδα ούτε αυτά τα μέτρα θα παίρναμε, ούτε θα βγάζαμε τα επιδόματα


«Ποιος είπε από εμάς ότι με τα 680 ευρώ ζεις άνετα στην Ελλάδα; Αν πιστεύαμε ότι με 680 ευρώ ζεις άνετα στην Ελλάδα ούτε αυτά τα μέτρα θα παίρναμε, ούτε θα βγάζαμε τα επιδόματα, ούτε θα κάναμε όσα κάνουμε. Προφανώς με 680 ευρώ περνάς πολύ άσχημα. Ο βασικός μισθός είναι ούτως ή άλλως 780 ευρώ».

Κασσελάκης: "Ιερή ευθύνη να βοηθήσουμε τους πιο αδυνάμους συμπολίτες μας"


Στο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφτηκε μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ παιδάκια που νοσηλεύονται στο Παίδων.

Η σκέψη μας πρέπει να είναι στους πιο ευάλωτους ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος μαζί με τον Μάκμπεθ Τάιλερ βρέθηκαν κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παίδων, άκουσαν τα κάλαντα και μοίρασαν δώρα.

«Σκεφτόμαστε κάθε μέρα τι θέλουμε για την καινούργια χρονιά και αυτό που θέλουμε είναι πραγματικά να μπορέσει η κοινωνία μας να δει καλύτερες μέρες και πιστεύουμε ότι υπάρχει ιερή ευθύνη από όλους μας να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και ειδικά παιδάκια σαν και αυτά εδώ πέρα στο Παίδων».

Η κυβέρνηση κρίνεται και αξιολογείται για τις διευθετήσεις που βαφτίζει μεταρρυθμίσεις δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια με σωρευτικές αυξήσεις +25% στα τρόφιμα την περίοδο Νοεμβρίου ’21 – Νοεμβρίου ’23 και κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών κατά 7,4% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ».

Η κυβέρνηση τονίζει ότι οι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση.