Όλο και πληθαίνουν οι φήμες, που θέλουν το PS5 Slim να μην είναι το μοναδικό έξτρα μοντέλο κονσόλας νέας γενιάς. Ο ντόρος γίνεται φυσικά για το PS5 Pro, που σύμφωνα με γνωστό leaker, αναμένεται να έρθει εξοπλισμένο με πανίσχυρο chip για να αξιοποιεί στο μέγιστο το νέο αναβαθμισμένο PlayStation 5.

Όσα γνωρίζουμε για το νέο PS5 Pro

Σύμφωνα με τον leakster Kepler και τα fora του ReseEra, η νέα έκδοση με την κωδική ονομασία «Trinity» αναμένεται να ενσωματώνει αναβαθμισμένο επεξεργαστή με ενισχυμένη CPU χρονισμένη στα 4.4GHz και βασισμένη στην αρχιτεκτονική Zen 2 της AMD με 64KB L1 cache / πυρήνα, 512KB L2 cache / πυρήνα και 8MB L3 cache (4MB ανά CCX).

Ενώ η αναβάθμιση στην CPU αναμένεται να είναι σχετικά μικρή, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη της GPU αναμένεται να κάνει την διαφορά με τα TFLOPs της κονσόλας να αγγίζουν τα 28.67. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η απόδοση για τα κανονικά γραφικά αναμένεται να είναι 50 έως και 60% καλύτερη ενώ μπορεί και να είναι διπλάσια για το ray-tracing.

Ενώ αυτά τα στοιχεία δεν επιβεβαιώνονται από τον Tom Henderson, που ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει ποτέ για το PS5 Pro, επεσήμανε ότι εσωτερικά η Sony περιμένει διαρροές τον Δεκέμβριο, αφού ξεκίνησε να στέλνει development kits σε  third-party συνεργάτες της.

Πραγματικότητα τα νέα specs;

Και αυτές οι διαρροές πράγματι ήρθαν. Ο Grubb φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ορισμένες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του πράγματι ισχύουν. Μιλώντας στο νεότερο επεισόδιο του Game Mess Decides podcast του, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση της απόδοσης συγκριτικά με το απλό PS5, χωρίς όμως να κάνει λόγο για το 60%.

Ωστόσο, έκανε λόγο για την διπλάσια ray-tracing απόδοση χάρη σε μερικούς νέους accelerators που θα βρίσκονται ενσωματωμένοι στο hardware. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία κολοσσός ετοιμάζει το δικό της DLSS, για να μπορεί να αξιοποιείται εύκολα από όλα τα παιχνίδια για να χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερη απόδοση γραφικών.

Το νέο PS5 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει  τον Σεπτέμβριο του νέου έτους.

Μέχρι τότε, μπορείτε να βρείτε το εξίσου δυνατό PlayStation 5 Slim Blu-Ray Edition, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε κονσόλες ενώ θα το παραλάβετε εύκολα  στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εντωμεταξύ προλαβαίνετε να κάνετε τα δώρα για τους αγαπημένους σας ενώ εάν ακόμα δεν έχετε καταλήξει, τότε σας έχουμε την πιο εύκολη λύση: Δωροκάρτα SHOPFLIX!

Εσείς επιλέγετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε και εκείνοι ό,τι πραγματικά χρειάζονται ανάμεσα σε πάνω από 5 εκατομμύρια επιλογές.