Προκηρύξεις για την πρόσληψη 4.313 θέσεων μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων στο Δημόσιο, τους δήμους και τους φορείς του Δημοσίου θα τρέξουν εντός του Μαρτίου.

Η πρώτη ομάδα προσλήψεων αφορά 1.850 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και ενδιαφέρει υποψηφίους που είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), με απολυτήριο λυκείου ή ΙΕΚ.

*Διαβάστε εδώ: 12.000 θέσεις εργασίας σε Υγεία και Ταμεία εντός του 2024 - Αναλυτικά οι θέσεις

Το τελικό κείμενο των θέσεων βρίσκεται ακόμα για τις «τελευταίες πινελιές» στο υπουργείο Εσωτερικών, εντός της εβδομάδας όμως αναμένεται να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ.

Από τους 1.850 που θα προσληφθούν χωρίς γραπτό διαγωνισμό, με το σύστημα της μοριοδότησης, οι δήμοι θα πάρουν τους 1.200 υπαλλήλους, δηλαδή τη «μερίδα του λέοντος». Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι διοικητικοί υπάλληλοι και χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, τεχνικοί, τεχνίτες, οδηγοί και φύλακες.

Οι 1.850 προσλήψεις αποτελούν μέρος του «πακέτου» των 4.000 προσλήψεων σε μόνιμες θέσεις υποψηφίων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει με μία προκήρυξη, αλλά τελικά έσπασε στα δύο: ένας διαγωνισμός για θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ένας για θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 2.150 προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου για προσωπικό Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, κυρίως στους δήμους, στον τομέα του Πρασίνου και της Καθαριότητας.


Φορείς του Δημοσίου

Προσλήψεις 77 μονίμων υπαλλήλων ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα γίνουν σε φορείς του Δημοσίου. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών ολοκληρώνεται την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024.

Οι υπάλληλοι θα απασχοληθούν στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ ΑΕ), στο υπουργείο Εσωτερικών (ΕΚΔΔΑ), στον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ, πρώην Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων), στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), στην Ακαδημία Αθηνών, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στη Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας - Μουσείο της Ελληνικής Σχολής Δημητσάνας - Ιστορικό Αρχείο Γορτυνίας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας», στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη - Μουσείο Ληξουρίου Ιακωβάτων, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στην Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και στην Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, φορείς του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.


Δήμοι - συμβασιούχοι

Διακόσιους (200) συμβασιούχους για την κάλυψη προσωρινών αναγκών θα προσλάβουν 15 δήμοι σε όλη τη χώρα, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σε 27 ειδικότητες. Οι δήμοι που ζητούν προσωπικό είναι οι εξής: Ραφήνας - Πικερμίου, Τρικκαίων, Μυκόνου, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Σπάτων - Αρτέμιδας, Κω, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Νικολάου, και Τανάγρας.


ΑΔΜΗΕ

Σε 32 μόνιμες προσλήψεις πτυχιούχων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα προχωρήσει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΑΔΜΗΕ), με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Οι θέσεις ΠΕ είναι 28 και αφορούν διπλωματούχους ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους μηχανικούς, μηχανικούς περιβάλλοντος, γεωλόγους, πληροφορικής, και φυσικούς.

Οι θέσεις ΤΕ είναι 4 και αφορούν ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς και μηχανικούς περιβάλλοντος.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ. και λήγει στις 11 Μαρτίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.59 μ.μ.