Από την 1η Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Youth Pass, η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ που παρέχεται σε νέους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει είτε το 18ο έτος, είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2023 έως και 31.12.2023.

Για να υποβάλετε αίτηση, επισκεφθείτε την πλατφόρμα πατώντας εδώ.

Η ενίσχυση προσφέρεται σε ψηφιακή μορφή χρεωστικής κάρτας και θα αποσταλεί στις τράπεζες μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου. Υπάρχει πιθανότητα μικρής καθυστέρησης 1-2 εργάσιμων ημερών στην λήψη της ενίσχυσης από τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την ενίσχυση σε επιχειρήσεις του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Δεν απαιτούνται κριτήρια εισοδήματος ή περιουσίας. Η αίτηση υποβάλλεται μία φορά και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται μετά τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας. Ωστόσο, αν ένας νέος δεν υποβάλει αίτηση όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το κάνει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος.

Πόσοι νέοι έλαβαν Youth Pass πέρυσι

Κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν συνολικά περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται ότι το Youth Pass αποτελεί ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης για τους νέους. Οι αιτήσεις για την ενίσχυση θα γίνονται δεκτές από την 1η Απριλίου έως και την 15η Μαΐου κάθε έτους, και η ενίσχυση θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου.