H Mytilineos πρωτοπορεί και εισάγει στην Ελλάδα, μέσω της Protergia, σε συνεργασία με την Powerledger, λειτουργίες παρακολούθησης και εντοπισμού προέλευσης της ενέργειας.

*Διαβάστε εδώ: Συμφωνία ΔΕΗ με Mytilineos ύψους 2 δισ. για φωτοβολταϊκά

Έτσι, οι καταναλωτές της Protergia μπορούν πλέον εύκολα να εντοπίζουν και να οπτικοποιούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο την προέλευση της ενέργειάς τους, αλλά και να παρακολουθούν το ανθρακικό αποτύπωμά τους βήμα προς βήμα.

Επίσης, η πλατφόρμα βοηθά τους πελάτες να λάβουν πιο έξυπνες αποφάσεις προμήθειας, όπως η υπογραφή Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA).


Η ανακοίνωση της Mytilineos

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) μέσω της Protergia, σε συνεργασία με την Powerledger (POWERLEDGER), εισάγει στην Ελλάδα λειτουργίες παρακολούθησης και εντοπισμού προέλευσης της ενέργειας.

Μέσω της πλατφόρμας της Powerledger, οι καταναλωτές της MYTILINEOS και της Protergia μπορούν πλέον να παρακολουθούν, να εντοπίζουν και να οπτικοποιούν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο την προέλευση της ενέργειάς τους, αλλά και να παρακολουθούν το ανθρακικό τους αποτύπωμα βήμα προς βήμα. Ταυτόχρονα, μπορούν να διαχειριστούν την ενεργειακή τους κατανάλωση, μεταφέροντας τους μεγαλύτερους όγκους σε περιόδους υψηλότερης παροχής «πράσινης» ενέργειας ή επενδύοντας σε λύσεις αποθήκευσης.

Επίσης, η πλατφόρμα βοηθά τους πελάτες να λάβουν πιο έξυπνες αποφάσεις προμήθειας, όπως η υπογραφή Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA), που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο υβριδικού ενεργειακού χαρτοφυλακίου, το οποίο συμβαδίζει καλύτερα με τις ενεργειακές ανάγκες τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες παρέχουν επίσης έξυπνες λύσεις, όπως η παρακολούθηση της «πράσινης» ενέργειας και η αναζήτηση βέλτιστων τιμών σε σημεία φόρτισης EV.

Υπενθυμίζουμε ότι η Protergia με την υποστήριξη της Mytilineos, συνεχίζει να προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας για τις δραστηριότητές της, ενώ παράλληλα εργάζεται για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους.