Αύξηση στις τιμές σιταριού, ζάχαρης και χυμού πορτοκαλιού προβλέπει η το τμήμα οικονομικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής για τα αγροτικά προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ αντίθετη τάση αναμένεται για καλαμπόκι, βαμβάκι και ρύζι.

Πιο αναλυτικά, οι τιμές του σιταριού πιθανόν να κινηθούν ανοδικά λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων, ενώ η ζάχαρη ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά από δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πλήττουν την παραγωγή.

Τα «υπερπουλημένα» επίπεδα στην τιμή του καλαμποκιού λειτουργούν υποστηρικτικά της τιμής του, ωστόσο οι μειωμένες κινεζικές εισαγωγές πιθανά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

Για τον χυμό πορτοκαλιού, οι περικοπές στην παραγωγή πιθανά να ενισχύσουν την τιμή του, όμως το υψηλό επίπεδο αποτίμησής του δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία εξέλιξης της τιμής του.

Η αυξημένη παραγωγή ινδικού βαμβακιού πιθανά να περιορίσει την πορεία ανόδου της τιμής στο βαμβάκι, παρά τη συνέχιση των κινεζικών εισαγωγών.

Για τη σόγια, η αβεβαιότητα που εξακολουθεί και υπάρχει γύρω από τα επίπεδα της παγκόσμιας προσφοράς δύναται να έχει αρνητική επίδραση στην τιμή της.

Η περιορισμένη παραγωγή και η εξαγωγική δραστηριότητα δύναται να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο στις τιμές των βοοειδών, μια τάση που πιθανά να αντιστραφεί λόγω του υψηλού επιπέδου αποτίμησης.

Για το ρύζι, οι προοπτικές της ενισχυμένης ινδικής παραγωγής ρυζιού, δύναται να επιδράσουν αρνητικά στην τιμή του.