Στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας αναφέρεται με σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν. Και οι τράπεζες επιβιώνουν μόνο επειδή τους το επιτρέπει η ΕΚΤ», τονίζει η εφημερίδα.

«Πρόκειται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει σύντομα;», διερωτάται, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα επαρκούν για δύο εβδομάδες – μέχρι της 8 Απριλίου.

«Ήδη μια μέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την εκροή κεφαλαίων ύψους δισεκατομμυρίων».

«Τα χτυπήματα είναι απανωτά για την Ελλάδα: η άρνηση να δοθούν τα 1,2 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ και οι άμεσες υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ διαμορφώνουν ένα κλίμα ασφυξίας. Τέλος, ενώ οι προβλέψεις του ΔΝΤ για το ύψος του ελληνικού χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ ήταν θετικές, τώρα λόγω των οικονομικών επιδόσεων τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλεγε πως από το 2020 το χρέος της Ελλάδας σε σχέση με το ΑΕΠ (στο 170% αυτή τη στιγμή), θα ήταν χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Ιταλίας» καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα Βάιντμαν: "Ελάχιστος ο χρόνος για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα"

Έτοιμη η λίστα των μεταρρυθμίσεων