Να μειώσουν τις χρεώσεις στις συναλλαγές που γίνονται μέσω των POS καλεί τώρα τις τράπεζες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αφού η κυβέρνηση υποχρέωσε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να τοποθετήσουν POS για τις συναλλαγές τους με τους πολίτες, τώρα αποφάσισε να ασχοληθεί με τις χρεώσεις των τραπεζών, για τις οποίες οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται μήνες τώρα.

Η κ. Παπανάτσιου, χαρακτήρισε τώρα «στο μεγαλύτερο βαθμό τους- εύλογες τις διαμαρτυρίες κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» για το ζήτημα αυτό.

«Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν ακόμη χρεώσεις και προμήθειες άλλων εποχών...» ανέφερε η κ. Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, «σε ορισμένες κατηγορίες λιανικής για τις οποίες τα περιθώρια μεικτού κέρδους είναι μικρά, όπως είναι τα τσιγάρα ή ο Τύπος, η χρέωση στη συναλλαγή είναι πραγματικό πρόβλημα».

Όπως σημειώνει η υφυπουργός, το ζήτημα αυτό το έχει θέσει επανειλημμένα το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες χωρίς να βρει την ανταπόκριση που θα ήθελε. Επισημαίνει ωστόσο ότι εγείρεται ζήτημα διασφάλισης των ίσων όρων ανταγωνισμού «που ενδεχομένως οφείλουν να το εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού».