Ούτε κατάργηση, ούτε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ όπως υποσχέθηκε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ούτε καν δικαιότερος δεν θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για τα εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων που θα κληθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν με «αίμα» το πολιτικό παιχνίδι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   Η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της την μεγάλη απάτη με τις αντικειμενικές –«μαϊμού», βάσει των οποίων επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι και οι μεσαία τάξη.

Αναφέρει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα: «Απάτη ή αυταπάτη, η ουσία είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά μένει ολοζώντανος, απαιτώντας περί τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ από 6.384.353 ιδιοκτήτες, χωρίς να εξετάζει αν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν ή πρέπει να ξεπουληθούν για να πληρώσουν τον πιο στρεβλό και άδικο φόρο ακινήτων.

Πέρα και πίσω από τα στατιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ, η μεγάλη εικόνα είναι ότι αυτή τη στιγμή η φορολόγηση της κατοχής ακινήτων φτάνει συνολικά στο 1,8-1,0% του ΑΕΠ, όταν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης δεν κάλυπτε ούτε τα μισά, ενισχύοντας έτσι την άποψη ότι ο Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ακίνητο ως τη… χήνα με τα χρυσά αβγά, αδιαφορώντας παντελώς για το αν ο πολίτης που βρίσκεται πίσω από αυτό το ακίνητο έχει πλέον τη δυνατότητα να σηκώσει το βάρος και αυτού του φόρου.

Ήδη τον Ιούλιο καταγράφηκε τρύπα 215.000.000 ευρώ λόγω της αδυναμίας πληρωμής του φόρου εισοδήματος από χιλιάδες φορολογούμενους και παρά τις καθησυχαστικές δημόσιες δηλώσεις, στο οικονομικό επιτελείο κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού ο Σεπτέμβριος είναι «φορτωμένος» και με φόρο εισοδήματος περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους 630.000.000. ευρώ.