Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών νομικού συμβούλου για την αξιοποίηση 10 μη εισηγμένων οργανισμών Λιμένων.

Πρόκειται για τρία λιμάνια στην Αττική -το Λαύριο, τη Ραφήνα και την Ελευσίνα- και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλος, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Ηρακλείου. 

Με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για νομικό σύμβουλο, τίθεται σε κίνηση η διαδικασία για την αξιοποίηση - στην πρόκληση ενδιαφέροντος, όσο αυτό μπορεί να δείξει χρονοδιαάγραμμα, αναφέρεται πως η θέση των νομικών συμβούλων είναι για δύο έτη ή μέχρι την εκπλήρωση του έργου («όποιο από τα δύο επέλθει πρώτο»).

Με βάση τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται στην παραχώρηση συγκεκριμένων δραστηριότητων ανά περίπτωση. 

Πιο ελκυστικά από τα τρία θεωρούνται εκείνο της Αλεξανδρούπολης (μέχρι και η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει «ενδεχόμενο ενδιαφέρον», όπως είχε πει ο Ρώσος πρέσβης στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη), της Καβάλας και της Κέρκυρας. 

Αντιθέτως, πίσω στις προτεραιότητες του Ταμείου βρίσκονται τα τρία λιμάνια της Αττικής. Συγκεκριμένα πάντως για την Ελευσίνα, το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς (μέσω της COSCO) πρέπει να θεωρείται δεδομένου.