Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Πρωτοδικείο της Αθήνας το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της εταιρίας Folli Follie στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε από την εταιρεία.

Την αίτηση υπογράφουν 500 εργαζόμενοι και όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, προεδρος του ΔΣΑ, Δημ.Βερβεσός, συμφωνούν όλοι οι περιπου 1.300 εργαζόμενοι καθώς πως είναι ο μόνος δρόμος για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Παράλληλα από το αίτημα της Folli Follie εξαιρούνται οι τράπεζες (Ζητήθηκε δηλαδή διαχωρισμός από τους αιτούντες των τραπεζών) γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να βγουν άμεσα σε πλειστηριασμό οι εμπράγματες εγγυήσεις που κατέχουν έναντι των οφειλομένων και συγκεκριμένα ένα μεγάλο ποσοστό των πολυκατηστημάτων ATTICA το οποίο ανήκει στην εταιρία.

Οι νομικοί παραστάτες της εταιρείας υποστήριξαν ότι εάν στην εταιρεία δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση. «Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Υπέρ του να γινει δεκτό το αίτημα τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και ομολογιούχοι.

Κατά τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου.

Η απόφαση αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρείας, μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εταιρείας ύψους περίπου 2,5 εκατομυρίων ευρώ.